Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Til en gruppeudstilling på Frederikshavn Kunstmuseum har Anders Bülow produceret fire nye værker under et ophold i grafisk værksted på Statens Værksteder for Kunst.

Juli 2021

De ophængte værker, består af reliefpræget papir og gouache, indrammet i hvidmalet stål og matteret glas. Målene er 140 x 100 x 11 cm. Rammen er åben både foroven og forneden. Skitseagtige observationer omsat til transparente streger i den sandblæste overflade, som fingerens aftegninger på en dugget rude, danner det yderste lag (glas), som bliver den optik, beskueren kigger igennem. Det personlige og figurative flettes sammen med det abstrakte udgangspunkt (papiret i rammen).

På samme måde som antikkens skulpturer, hvor stof er draperet henover dem, for netop at antyde eller understrege kroppens ypperlige form, og derved vække beskuerens nysgerrighed og attrå, maskerer jeg værkerne delvist.

Tiden på Statens Værksteder har jeg brugt på at udskære mønstre i linoleumsplader, og pladerne har jeg brugt til at præge papir. Desuden har jeg præpareret glasset til værkerne.