Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yvette Brackman arbejder på SVK på sin soloudstilling Agit Flight til Overgaden, vinter 2014/15.

Okt. 2014

Udstillingen bliver en totalinstallation som inkluderer performance, skulpturel scenografi, collager og dragter. Værkerne bliver skabt i dialog med Brackmans øvrige familiemedlemmer og tager udgangspunkt i familiens historie som russiske og polske jøder på flugt fra Sovjetunionen i 1959. Brackman undersøger, hvordan minder og traumer går i arv fra generation til generation, og hvorledes de påvirker familien i dag. Der åbnes op for generelle problemstillinger vedrørende politiske og sociale strukturer, fordrivelse, migration, eksil og oprindelse, men værkerne skal også sætte gang i den enkeltes tanker og følelser vedrørende egen familie og herkomst.

I tekstilværkstedet producerer Yvette en teltdug af polyester-chiffon, som skal fastgøres på rammen fra en pavillon. Stoffet syes ikke, men limes sammen med vliesofix.

Til værket har Yvette tegnet træelementer, som bænke og jalousiskærme, der er udført af en møbelsnedker. I værket indgår også familiecollager skabt af fotografier og objekter fra Yvettes familiemedlemmer, som indfanger glimt af familiens historie. Der skal laves 11 dragter, som skal indgå som kostumer i et teaterstykke skrevet af forfatter Gitte Broeng over Yvettes eget erindringsmateriale. Stykket har reference til Kazimir Malevich’s futuristiske værk Победа над Cолнцем, Pobeda nad Solntsem (’Sejren over solen’). Der er derfor en futuristisk æstetik over Yvettes totalinstallation.