Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eske Rex er uddannet designer og arbejder i feltet mellem skulptur, møbel og rum. Under et ophold på Statens Værksteder har han arbejdet med en eksperimenterende formundersøgelse med en gigantisk tegnemaskine som output.

Tegnemaskinen er en konstruktion, hvor to penduler er ophængt i hver deres tårnkonstruktion og forbundet med “tegnearme” og bevægelige led. I samlingspunktet er en kuglepen, der hviler på et tegneplan med papir, monteret. De to penduler skubbes i gang med håndkraft, og deres bevægelser aftegnes på papiret. Pendulernes bevægelser påvirker hele rummet og beskueren må opleve med hele kroppen. Samtidig med at de rytmiske gentagelser får beskueren til at stoppe, “fremkaldes” også tegningen på papiret.

Teknikken med at bruge vægt og penduler blev opfundet i renæssancen og kaldes en Harmonograph.

“Jeg er interesseret i maskinen som en skulptur i et rum. Som en mobile, der hele tiden forandrer sig. Herudover er universet i tegningerne interessant i kraft af dets rumlighed, stoflighed, tidslighed – et uendeligt eksperiment, hvor det er umuligt at lave to identiske tegninger”.