Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Med udgangspunkt i Lacans psykoanalyse producerer Jette Hye Jin Mortensen et gennemsigtigt teaterscenarie i flere stadier. Her skal beskueren fundere over sin egen væren i forhold til det omgivende landskab. Værket vil således gøre opmærksom på menneskets forenklede perception af verden – alt det vi ikke ser.

På Galleri SPECTA vil Jettes soloudstilling manifestere sig i tre forskellige rum, der på hver sin måde skal illustrere en tregrenet fortælling om psyke, landskab og tid.
 
”Meningen er, at man bevæger sig langsomt gennem mine scenarier, for så bliver man omkranset af installationen og dermed selv en del af værket” forklarer Jette.
Jettes værker er ofte inspireret af zen-buddhisme, og derfor installerer hun bl.a. en lydoptagelse fra 1970’erne af Alan Watts i et af rummene. Monologen omhandler et menneskes indre rejse og dets minimalisme i forhold til naturen. Monologen akkompagneres og forstærkes af levende, kvidrende kanariefugle.

Jette har indkøbt store stykker kantskåret mahogni, som hun opskærer på en rundsav og retter og høvler. Sådan laver hun karmene til den store voliére, hvori hun monterer plexiglas og insektnet.

For at skabe en fornemmelse af gennemsigtighed hænger Jette et stort scenetæppe af chiffon på alle vægge.