Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1988

Stefan Bakmand er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, Danmark 2010-2015, med en master i kunstnerisk forskning fra Saint Lucas school of art, Antwerpen, Belgien 2018-2019. Han har udstillet på Kunsthal Aarhus, Se-rum, Kh7Artspace og Ok Corral i København. Han har været på residency på La Wayaka Current i Panama og Frans Masereel Centrum i Belgien. I 2021 modtog han arbejdslegatet fra Statens Kunstfond.

Bakmand bruger tegning, grafik, tekst og arkivarisk arbejde til at udforske mysticisme, ontologiske emner og de psykologiske og åndelige aspekter af mennesket. Hans kunstneriske praksis tager udgangspunkt i et hjemmelavet atlas – en samling billeder fra forskellige tidsperioder med alkymistisk symbolik, biologi, videnskab, kunsthistoriske referencer, familiefotos, tegneserier og andre popkulturelle elementer. Dette atlas har han navngivet “Det Bybliomøbiske Museum”.

Projekter af

Stefan Bakmand har arbejdet i grafisk værksted på grafik til en kunstnerbog med udgivelse ultimo 2023 hos Forlaget Demonte.

Stefan Bakmand Andersen har på statens værksteder arbejdet med bevidsthedens skjulte fænomener, det underbevidste og at forestille sig en tænkning udover det menneskelige. Hvordan dyr, planter og organismer tænker. Hvordan billeder tænker. Det har været et stort udviklingsarbejde, som i første omgang skal munde ud… Læs mere