Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1966

Rune Fjord har arbejdet professionelt med kunst og design i snart 20 år i bl.a. Bosch & Fjord og nu Rune Fjord Studio.

Han er uddannet fra Designskolen Kolding i 1992 og fra Danmarks Designskole i 1995. Han har desuden studeret ved The Academy of Fine Arts i Reykjavik i perioden 1992-1993.

Han står bag kunstprojekter som Den Røde Tråd (U-Turn, 2008), MIT FRIRUM (Socle du Monde, 2012) og Free Zone (vandreudstilling, 2009-2010), samt kreative og innovative projekter i offentlige miljøer og private virksomheder, herunder Ordrup Skole, Hjørring Hovedbibliotek og LEGO PMD. Ved Statens Værksteder for Kunst har Rune arbejdet med projekterne ‘Stemningssættende rummøbler’ (2014) og ‘Lost Love’ (2016).

Rune arbejder meget visuelt og inddrager så mange sanser som muligt i sine projekter for at skabe den størst mulige oplevelse for beskueren og påvirkning af brugeren. Han er desuden en efterspurgt foredragsholder og har bl.a. afholdt utallige workshops om kunst, design og rum som redskab til udvikling.

Projekter af

Rune Fjord arbejder i store formater med fire projekter af forskellig karakter, der på hver sin måde opfordrer til et samfund, hvor der er plads til mennesket og dets forskelligheder.

Hvad betyder materialer, form og farve for oplevelsen af design, og hvor langt kan man presse disse? Hvilken stemning skaber et bestemt materiale, og hvad er det oplagt at anvende materialet til? Hvordan føles f.eks. en overflade af beton sammenlignet med en overflade af uld eller et af… Læs mere