Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1971

Uddannet fra Academy of Art and Design, 1997, Bratislava, Slovakia samt ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2003, København.

Mette var i 2013 blandt de nominerede til den prestigefyldte Carnegie Art Award.

Hun har bl.a. stået bag den omfattende udsmykning på muren rundt om Viborg Kunsthal fra 2013. Udsmykningsopgaven var bestilt af Statens Kunstfond og Viborg Kommune.

Projekter af

Billedkunstner Mette Winckelmann har haft ophold på Statens Værksteder for at håndmale tekstiler til et stort draperi, som Linköping Universitets nyopførte hovedbygning skal udsmykkes med.

Til sin soloudstilling på Gl Holtegaard har Mette Winckelmann valgt at gå i dialog med omgivelserne og den byggestil, som arkitekten Lauritz de Thurah har bestemt efter barokkens principper. Den tilknyttede have er opbygget efter en stram arkitektur, hvor buske og træer er anlagt i… Læs mere

Hvor går grænserne for maleriet? Mette Winckelmann blander genrer og udfordrer sin egen praksis på SVK. Mette har i mange år arbejdet med abstrakte malerier, hvor hun inddrager referencer til håndværk og kunsthåndværk. Med sin kommende maleriinstallation arbejder hun direkte med serigrafiske teknikker og overfører… Læs mere