Skip to content Skip to footer

Foto: Ella Tommila / EMMA – Espoo Museum of Modern Art 

Hesselholdt & Mejlvang er en kunstnerduo bestående af Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang.

De har arbejdet sammen siden 1999 og er begge uddannede fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006.

Duoen arbejder med installationer, projekter i det offentlige rum, performances og udsmykninger. Deres tilgang er stedsspecifik, kontekst- og researchbaseret, og de er særligt interesserede i kunstens evne til at operere direkte i virkeligheden.

De er optagede af indre og ydre grænser og emner som magtrelationer, nationalisme, race- og kønsproblematikker. Materialitet og æstetik er væsentlige elementer, som er uløseligt forbundet med den indholdsmæssige og aktivistiske side af deres praksis. De tror på at kunsten er en nødvendig stemme i samfundet og kan tale om vores verden på en nuanceret og kompleks, men samtidig direkte måde, at politik og æstetik har et ærinde med hinanden. Drivkraften i deres arbejde er troen på at kunst kan påvirke og ændre den samtid, vi lever i.

Hesselholdt & Mejlvang har bl.a. haft soloudstillinger på Den Frie Udstilling, København; Thorvaldsens Museum, København; KUNSTEN, Ålborg; Kunsthal NORD, Ålborg; SKMU – Sørlandets Kunstmuseum, Norge; Oslo Kunstforening, Norge; Turku Kunstmuseum, Finland; Uppsala Konstmuseum, Sverige; Norrtälje Konsthall, Sverige; Växjö Konsthall, Sverige; Platform Arts, Belfast, Nordirland; IZOLYATSIA, Kyiv, Ukraine.

Hesselholdt & Mejlvang har vist værker på Manifesta 12, Palermo, Italien; ARoS, Århus; Randers Kunstmuseum; HEART, Herning; Kunsthal Gl. Strand, København; CLAY, Middelfart; The Ski Club Milwaukee, WI, USA; Tallinn Kunsthal, Estland; Cultuurcentrum Strombeek, Bruxelles, Belgien; Künstlerhaus Bregenz, Østrig; Museo de Geologia, Mexico City, Mexico; Mumbai Art Room, Indien.

Projekter af

Under opholdet på Statens Værksteder har kunstnerduoen, Hesselholdt og Mejlvang, arbejdet på tre store udstillingsprojekter. I Turboladen – SVFKs største atelier, har de kunnet se det hele samle sig.

Duoen Hesselholdt & Mejlvang har arbejdet på en stor udstilling der sammenbinder performance med et tekstilt værk og en tekstcollage indsamlet fra hele verden. Udstillingen vises på V1 Gallerys søstergalleri Eighteen fra den 30. november 2018 – 12. januar 2019.

I Store Formater arbejder kunstnergruppen Hesselholdt & Mejlvang på to separatudstillinger til henholdsvis Norrtälje Konsthall i Sverige og Turku Kunstmuseum i Finland. Begge udstillinger kredser om nationalisme, patriotisme, magtsymboler og flag, og tager form som totalinstallationer, hvor en række forskellige medier inddrages. Hesselholdt & Mejlvangs… Læs mere