Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1982

Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2010) og fra medie- og visuel antropologi ved Freie Universität i Berlin (2012), og i øjeblikket i gang med et praksis-baseret kunstnerisk forskningsprojekt på HDK-Valand, Gøteborg Universitet, SE.

La Cour arbejder med tidsbaserede og rumlige former for montage, der vekslende anvender sig af analog film, video, tekst og display-æstetiske konstruktioner.

Hendes værker, udstillinger og performative fremvisninger er ofte effekter af længerevarende og forgrenede undersøgelsesprocesser: på Danmarks Meteorologiske Institut, i et dødsbo ved nordkysten eller blandt taxachauffører på Svalbard. Ud fra en interesse i geopolitiske problemer med repræsentation, afsøger la Cour i sine værker forholdet mellem tænkning og billede, social proces og arkiv, autenticitets-forestillinger og videnshierarkier.

Projekter af

I metalværkstedet har Eva la Cour eksperimenteret med hærdet glas og til formålet konstrueret metalfødder, så hun kunne arbejde med glasset: få det til at granulere, bøje og teste forskellige folier. Hun har testet forskellige tykkelser og brugt erfaringerne til at tegne skitser, som hun… Læs mere

Billedkunstner, Eva la Cour, tager afsæt i en fiktiv udstilling af en fiktiv belgisk billedkunstner. Værket er primært et katalog, som skal rumme en række dokumentationsfotografier og tekst.