Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1982

Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2010) og fra medie- og visuel antropologi ved Freie Universität i Berlin (2012), og i øjeblikket i gang med et praksis-baseret kunstnerisk forskningsprojekt på HDK-Valand, Gøteborg Universitet, SE.

La Cour arbejder med tidsbaserede og rumlige former for montage, der vekslende anvender sig af analog film, video, tekst og display-æstetiske konstruktioner.

Hendes værker, udstillinger og performative fremvisninger er ofte effekter af længerevarende og forgrenede undersøgelsesprocesser: på Danmarks Meteorologiske Institut, i et dødsbo ved nordkysten eller blandt taxachauffører på Svalbard. Ud fra en interesse i geopolitiske problemer med repræsentation, afsøger la Cour i sine værker forholdet mellem tænkning og billede, social proces og arkiv, autenticitets-forestillinger og videnshierarkier.

Projekter af

Billedkunstner, Eva la Cour, tager afsæt i en fiktiv udstilling af en fiktiv belgisk billedkunstner. Værket er primært et katalog, som skal rumme en række dokumentationsfotografier og tekst.