Skip to content Skip to footer
Brief info

Norge, 1945

Britt Smelvær er norskfødt, danskbosat billedkunstner. Hendes kunstneriske arbejde spænder vidt fra vævning, installationer til land art. I de seneste år har hun fordybet sig i ornamentik.

Britt blev vævuddannet i Norge 1067-69 og med denne viden udviklede Britt mange af sine tekstile værker. Med teknikker som fluebinding og børstenbinding udførte Britt i lang tid arbejde i hestehalehår. Billigt materiale som grene har længe været Britts ynglings materiale.

Fra 1982 har Britt været medlem i TRANSIT kunstnersammenslutningen, som laver installationer med udgangspunkt i de rum, de udstiller i. Via TRANSIT har Britt siden 1982 arbejdet med installationer og Land Art. Gennem de mange udsmykninger i offentlige bygninger har hun ligeledes benyttet diverse materialer og teknikker.

I de seneste år er Britts interesse for grafiske teknikker vokset, og hun har tilbragt flere ophold på SVFKs Grafikværksted.

> Artikel: Hængende dekagon og farverige ornamenter

Projekter af

Britt Smelvær er behændig bruger af de forskellige grafiske teknikker, og med dette ophold har hun som den første benyttet SVFKs nye serigrafiværksted til at producere værker til udstilling i Å-Galleriet, Frederiksværk, 7. oktober – 7. november 2020. Okt. 2020 I min forrige periode på… Læs mere

Britt Smelvær er fortsat med projektet Omkring båten hans far i Grafikværkstedet – læs Britts personlige beretning om processen både før og under opholdet.

Britt Smelvær har været i Grafikværkstedet, hvor hun har trykt motiver til udstillingen Eg kjem no eigentleg derifrå eg. Omkring båten hans far.

Britt Smelvær

Skæresporet fra CNC-fræsningen gav Britt Smelvær mulighed for at arbejde med udskæringens negative form som et billedlag i hendes træværker. I Store Formater har hun samlet lagene til sine fyrretræsmotiver til udsmykningen af Voss Gymnasium.

ARABISK INSPIRATION Britt Smelværs projekt er inspireret af rummets arkitektur i billedhuggersalen i den Frie Udstillingsbygning og et ophold i Damaskus. Den islamiske ornamentiks æstetiske og filosofiske traditioner har tilskyndet hende til at arbejde med tikanten – dekagonen – som omdrejningspunkt for både tre- og… Læs mere

Kunstnersammenslutningen Transit udstillingede på Charlottenborg – som de ofte gør – rumrelateret kunst. PÅ SVK fremstillede Britt Smelvær til udstillingen en række ornament-inspirerede billeder med akryl på lærred og papir. Projektets titel beskriver præmisserne for billedernes tilblivelse: Lærrederne måler 275×145 cm og er blevet inddelt… Læs mere