Skip to content Skip to footer
Brief info

Norge, 01/01/1945

Britt Smelvær er norskfødt, danskbosat billedkunstner. Hendes kunstneriske arbejde spænder vidt fra vævning, installationer til land art. I de seneste år har hun fordybet sig i ornamentik.

Britt blev vævuddannet i Norge 1067-69 og med denne viden udviklede Britt mange af sine tekstile værker. Med teknikker som fluebinding og børstenbinding udførte Britt i lang tid arbejde i hestehalehår. Billigt materiale som grene har længe været Britts ynglings materiale.

Fra 1982 har Britt været medlem i TRANSIT kunstnersammenslutningen, som laver installationer med udgangspunkt i de rum, de udstiller i. Via TRANSIT har Britt siden 1982 arbejdet med installationer og Land Art. Gennem de mange udsmykninger i offentlige bygninger har hun ligeledes benyttet diverse materialer og teknikker.

I de seneste år er Britts interesse for grafiske teknikker vokset, og hun har tilbragt flere ophold på SVFKs Grafikværksted.

> Artikel: Hængende dekagon og farverige ornamenter

Projekter af

Britt Smelvær har forsat sit Omkring båten hans far-trykprojekt i Grafikværkstedet – læs Britts personlige beretning om processen både før og under opholdet.

Britt Smelvær har været i Grafikværkstedet, hvor hun har trykt motiver til udstillingen Eg kjem no eigentleg derifrå eg. Omkring båten hans far.

Britt Smelvær

Skæresporet fra CNC-fræsningen gav Britt Smelvær mulighed for at arbejde med udskæringens negative form som et billedlag i hendes træværker. I Store Formater har hun samlet lagene til sine fyrretræsmotiver til udsmykningen af Voss Gymnasium.

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter