Skip to content Skip to footer

Developing Time – Time Developing er dette års Time to Design-vinderprojekt. I august vandt Siren Elise Wilhelmsen prisen med et projekt, som både er et ur og en strikkemaskine. Nu vises en hel familie af strikkeure, skabt på Statens Værksteder for Kunst, hos Normann Copenhagen i to uger.

Strikkeurene strikker 24 timer i døgnet og et år af gangen, som en fysisk manifestation af tid. De strikker en maske for hver halve time, og på et år strikker de et halstørklæde på 2 meter. Derefter kan garnet skiftes, og et nyt år – og et nyt halstørklæde – begynde.

Udstillingen finder sted i Normann Copenhagen på Østerbro fra den 25. november til den 9. december. Frederik Hardvendel, direktør på SVK, åbnede udstillingen og gav Siren et par ord med på vejen.

developing-time20101.img

At designe tiden

Siren Elise Wilhelmsens oprindelige idé var at skabe en ny oplevelse af tid. Hun siger om sin idé: “Tiden binder os alle sammen, og vi er konstant spundet ind i dens gang. Men alligevel er det svært for os at forstå og forklare. Derfor bruger vi tal, selvom tidens natur egentlig ikke har noget med tal at gøre. Tiden består langt mere af forandring, kontinuitet og udvikling. Uanset hvilken dag, det er, om det er sommer eller vinter, så har tiden sin egen faste rytme. Og med tiden forandrer vi os og vores omgivelser ligeså, vi vokser og udvikler os, men så langsomt, at vi ikke kan se udviklingen, mens den sker. Kun når vi kigger tilbage over en periode.”

Vigtig støtte til unge designtalenter

Siren Elise Wilhelmsen har arbejdet siden 1. september på at udvide familien af strikkeure fra et til tre ure på Statens Værksteder for Kunst. Her kan designere, kunstnere, kunsthåndværkere og konservatorer få rådgivning, værkstedsfaciliteter og tid til at producere store og krævende projekter. Om partnerskabet omkring designprisen og årets projekt siger direktør Frederik Hardvendel:

“Vi vil gerne bidrage til udviklingen af nye talenter med vores særlige tilbud. Med Time to Design kan vi tilbyde en ung designer en reel mulighed for at sparke karrieren igang. Den erfaring og de faciliteter, vi har her i huset, spiller godt sammen med den opmærksomhed vores designtalent kan få gennem vores partnere Normann Copenhagen og Link UP i en udstilling som denne. Det er vigtigt at støtte nye talenter gennem både rådgivning i udviklingsfasen og med eksponering.”

Hos Normann Copenhagen glæder man sig over årets projekt. CEO Poul Madsen siger:

“Hos Normann Copenhagen synes vi, det er vigtigt at støtte op omkring de unge designtalenter, der danner grobund for designbranchen i fremtiden. Vi er i daglig kontakt med nye designere, der forsøger at slå igennem, og et projekt som Time to design – new talent award giver vinderen mulighed for både at udnytte sit potentiale på Statens Værksteder og samtidig promovere sig selv som designer. Det er 3. år i træk, at vores Flagship Store bruges som udstillingsplatform for et nyt spirende designtalent, og vi glæder os til at vise Siren Elise Wilhelmsens projekt til vores besøgende.”

developing-time20103.img

Om prisen

Time to design – new talent award er en designpris med fokus på unge talenter. Prisen består af tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst, 50.000 kr. til materialer – doneret af Træets Arbejdsgivere, udstilling hos Normann Copenhagen og karriererådgivning af OeO.

I 2010 bestod juryen af:

  • Odoardo Fioravanti, designer, gæstejury
  • GamFratesi, designduo, gæstejury
  • Maria Sparre-Petersen, designer, gæstejury
  • Frederik Hardvendel, direktør, Statens Værksteder for Kunst
  • Poul Madsen, CEO Normann Copenhagen
  • Jesper Pagh, designer og partner, Link UP
  • Hans Jørgen Bruno Hansen, direktør Bruno Hansen, TA
  • Thomas Lykke, designdirektør, OeO

Time to design blev uddelt for først gang i 2008 og er et samarbejde mellem Statens Værksteder for Kunst, Normann Copenhagen og Link UP. I 2011 vil et nyt designtalent få chancen for at vinde prisen.

www.timetodesign.eu

Download pressebilleder og læs mere om prisen. Find også Time to Design på Facebook.

Yderligere information

Direktør Frederik Hardvendel eller kommunikationsmedarbejder Kirstine Autzen på Statens Værksteder for Kunst. Tlf.: 32 96 05 10 eller 20 62 15 45, email: timetodesign@svkh.dk.

developing-time20102.img

developing-time20104.img