Skip to content Skip to footer

Den 12. april kan grafikinteresserede glædes over spændvidden i det grafiske udtryk, når Katsutoshi Yuasa, Birgitte Thorlacius og Lone Arendal holder artist talk.

Tre grafikere – tre udtryk

 

Katsutoshi Yuasa, Birgitte Thorlacius og Lone Arendal i grafikværkstedet.

Den 12. april kl. 16.30 giver SVK mulighed for at deltage i et særarrangement med grafikerne Katsutoshi Yuasa (Japan), Birgitte Thorlacius og Lone Arendal. De tre kunstnere har alle arbejdsophold på SVK netop nu og giver denne eftermiddag et indblik i tre meget forskellige arbejdsprocesser, fra Thorlacius’ sanselige dybtryk til Arendals ekspressive og Yuasas hyperdetaljerede træsnit.

 

SVK arrangerer løbende artist talks dette forår, men tirsdag den 12. er særligt henvendt til grafikere, gallerister med fokus på grafik, akademi- og kunsthistoriestuderende – og andre, som måtte have særlig interesse i området. Forskellene mellem japanske og europæiske teknikker bliver diskuteret og du vil kunne se forskellen mellem de forskellige trykteknikker i de værksteder, hvor de bliver produceret. Ved siden af trykkene står redskaberne, maskinerne og pladerne så deltagere får indblik i de forskellige processer fra start til slut og kan stille spørgsmål.

3 x Natur

De tre kunstnere arbejder alle med naturmotiver. Træer, blade, landskaber optræder som delikate detaljer og som kraftfulde stemninger hos de tre, hvis udtryk næppe kunne være mere forskellige. Katsutoshi Yuasa er født i 1978 i Japan og arbejder på SVK med det danske landskab og H.C. Andersens eventyrlige verden i sine fascinerende tryk. Birgitte Thorlacius er født i 1947 og arbejder med naturmotiver i blandt andet radering og akvatinte. Lone Arendal er født i 1949 og arbejder i dette projekt med store træsnit af landskaber ud fra tre grundmotiver, som varieres.

Fra Birgitte Thorlacius’ intime streg over Katsutoshi Yuasas næsten maskinelt præcise snit og til Lone Arendals sværtemættede kontraster møder vi spændvidden af den grafiske proces.

Deltag!

Det er gratis at deltage og arrangementet foregår på plan 5 i grafikværkstedet på Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27 B, Christianshavn. Mere information kan fås på www.svfk.dk eller ved henvendelse til Statens Værksteder for Kunst, telefon 32 96 05 10 eller info@svfk.dk. Vi tager meget gerne imod tilmelding på info@svfk.dk. Dele af arrangementet foregår på engelsk.

www.facebook.com/statensvaerksteder