Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 6. maj 2024 kl. 24:00

Kulturnat på Statens Værksteder

Statens Værksteder for Kunst åbner dørene for offentligheden mellem 17 og 23 på Kulturnatten.

På Kulturnatten kan man igen komme inden for på Statens Værksteder for Kunst i Gammel Dok Pahus. Husets seks etager åbnes for offentligheden, og husets personale viser rundt i værkstederne for træ, metal, foto, ler, konservering, vævning, tekstil og grafik.

Her kan du møde nogle af de kunstnere, som netop nu har et arbejdslegat og er midt i udviklingen af et projekt inden for billedkunst, design, kunsthåndværk eller konservering. Huset er kun åbent for offentligheden denne ene gang om året, så kulturnatten er en sjælden lejlighed til at kigge nogle af Danmarks dygtigste kunstnere over skulderen.

Travle hænders arbejde

Statens Værksteder for Kunst kan fejre 25 års jubilæum til marts 2011. Med et gennemsnit på 170 projekter årligt i huset, kan man roligt sige, at det har været 25 travle år.

Basisværkstederne træ og metal er stort set altid i gang. Næsten alle projekter i huset benytter sig af Ingvar og Franks viden og maskiner på henholdsvis træ- og metalværkstedet. På de øvrige værksteder er der tilknyttet konsulenter, som introducerer brugerne til værkstederne, sørger for at faciliteterne kører optimalt og desuden opsamler viden og erfaringer til gavn for andre brugere. Konsulenterne er selv arbejdende kunstnere, designere, kunsthåndværkere og konservatorer.

Derudover rummer huset en række atelierer, som er rummelige lokaler med plads til store armbevægelser. Her kan kunstnerne indrette sig for en tid og skabe projekter, som kræver særligt meget plads. Det kan være nødvendigt til malerier, installationer eller skulpturer, som kunstneren allerede på forhånd ved, skal være særligt store. Nogle gange sker det dog også, at pladsen på værkstederne giver inspiration til at arbejde i endnu større formater, end han eller hun ellers gør. På den måde er det ikke kun brugerne, som kommer og fylder huset med ideer og projekter – nogle gange giver huset også brugerne nye ideer og viden med videre, når de forlader os igen.

Rundvisninger på Kulturnatten

På Kulturnatten får huset en særlig stemning. Sidste år gæstede ca. 200 voksne og børn huset. Igen i år vil så mange som muligt at husets kunstnere vil være til stede, så gæsterne får et indblik i et levende værkstedsmiljø.

Personalet guider grupper af gæster rundt i huset og fortæller om hverdagen, historien og kunstnerne. Hvor hverdagen er præget af arbejdsro, åbner huset på Kulturnatten op for formidling af en del af kunsten, som normalt ikke er tilgængelig: processen og håndværket.

Vi glæder os til at tage imod og fortælle!

Hvornår: 15. oktober fra kl. 17-23. Rundvisninger på ca. en time gives jævnt i løbet af aftenen.

Der kan være 15 personer på hver rundvisning, men billetter kan hentes eller reserveres på forhånd til bestemte tidspunkter i løbet aftenen.

Adgang: Kun adgang med Kulturpas. Kulturpasset koster 85 kr. pr. voksen – to børn ifølge med voksne med kulturpas er gratis op til 11 år og skal også have et minibadge. Det kan købes på S-togstationer, museer og biblioteker i København og på Frederiksberg, eller på Kulturnattens hjemmeside.

DAC

Statens Værksteder for Kunst ligger i samme gamle pakhus, hvor også Dansk Arkitektur Center har hjemme. Her kan man på Kulturnatten komme på havnerundfart, eller børnene kan deltage i at bygge deres egen fantasihavn. Se mere på www.dac.dk.

Mere information om Kulturnatten på www.kulturnatten.dk.