Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Eske Rex arbejder i øjeblikket i Formeriet og er her ved at fortælle om sit arbejde med bearbejdning af træ.

Vævede løbere i tre gange Rundetårns højde. Glasskulpturer skabt i lerovn ved ca. 700 graders varme i flere dage, og unikatryk på Danmarks længste tekstiltrykkebord. Det var nogle af attraktionerne for de godt og vel 200 besøgende ved rundvisningerne i Statens Værksteder i år. Vi har samlet et par billeder fra aftenen.

kulturnat-20101.img

Fotograf Maj Hasager havde netop begyndt sit ophold i det store fotoatelier, og fortalte om sit arbejde med at forberede en udstilling med billeder fra Palæstina.

kulturnat-20102.img

I væveværkstedet var der aktivitet hele aftenen, hvor Jette Gemzøe sammen med to vævere var ved at lægge sidste hånd på løberne til Kunstindustrimuseet.

kulturnat-20103.img

Her ses tekstilformgiver Louise Sass ved det store trykkebord. Hun arbejder med nye unikatryk og prototyper og brugte aftenen på at fortælle de interesserede gæster om sit projekt – og indimellem skylle de nye tryk i skyllerummet.

kulturnat-20104.img

Konservator Filiz Kuvvetli forklarer her om arbejdet med at konservere malerier; om at fastlægge skrøbelige overflader med lim, rense snavs af malerier og bringe den oprindelige overflade frem igen.

kulturnat-20105.img

I Formeriet slog designer og kunstner Eske Rex ud med armene og inviterede de besøgende til at røre og nærstudere hans eksperimenter med træ.

kulturnat-20106.img

Glaskunstner Pipaluk Lake fortalte om arbejdet med at smelte glasplader ned over metalstativer ved lave temperaturer – og i denne sammenhæng er 700 grader altså en lav temperatur!