Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00

Billedtæpper til det vestjyske

I slutningen af februar blev to billedtæpper vævet af kunstneren Ane Henriksen afsløret på Vestjysk Gymnasium i Tarm. Billederne er en blivende udsmykning til den store festsal på gymnasiet.

Ane Henriksens store udfordring i forhold til udsmykningen var at skabe et mod- og medspil til den store fresko af Poul Høm, som i forvejen pryder hele den ene væg i salen. Det har hun bl.a. gjort ved at arbejde med de forskellige farvesammensætninger i freskoen og sætte dem sammen på nye, mere subtile måder i sine tæpper, der er vævet i lyse farver med objekter fra natur og sind.

Ane Henriksen har selv sin baggrund i den smukke, men også barske natur i Vestjylland. I 25 år holdt hun til i Hanstholm, før hun flyttede til

København, og billedtæpperne er om noget præget af det rå og de store vidder.

Udsmykningspgaven er bestilt af Ny Carlsberg Fondet og blev påbegyndt på væveværkstedet på Statens Værksteder i december 2008. Den intensive arbejdsperiode for billedvæveren løb frem til efteråret 2009, hvorefter billederne blev monteret på rammer i december, før afsendelsen til det vestjyske.

—-

> Vestjysk Gymnasium

> Ane Henriksen