Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling Foyer: Melou Vanggaard, Ole Vanggaard og Ola Wedebrunn

februar 10, 2023 - marts 12, 2023

Billede & Konstruktion

10. februar – 12. marts 2023

Udstillingen repræsenterer en gendigtning af et af billedkunstner Melou Vanggaards malerier. Gendigtningen udgør en konkret model: en 3D “archi sculpture”, udført i samarbejde med ingeniør Ole Vanggaard og arkitekt Ola Wedebrunn på Statens Værksteder, hvor de sammen har forvandlet maleriet til rum, materiale og konstruktion.

Med træet som bærende materiale har de brugt deres individuelle fagligheder til at skabe et fælles værk – en træskulptur baseret på maleriet som grundplan.

Kunstneren, ingeniøren og arkitekten har i træværkstedet eksperimenteret med udnyttelsen af tynde fladers styrke og stivhed. Deres grundlæggende antagelse har været, at en del af naturens bærende konstruktioner, i såvel planter som dyr, kan være 10 gange mere effektive end det, vi ser i dag, altså at ressourcerne kan udnyttes mere effektivt.

Eksperimentet er således en påmindelse om, at vi i mange henseender har ubrugte ressourcer, der hæmmes af bureaukrati, certificeringer og it-systemers kompleksitet. Vi glemmer, at vi kontrolleres af algoritmer og fastlagte mønstre, og at vores hjerners kreativitet endnu har ubrugte muligheder. Dette værk er et forsøg på at lade kunsten bane vejen for de ubrugte menneskelige og naturlige ressourcer, at bruge kunsten som algoritme.

Fernisering d. 10. februar kl. 15.00 – 17.00.
Velkommen på Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 27B, 1401 København K.

Detaljer

Start:
februar 10, 2023
Slut:
marts 12, 2023
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside