Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling Foyer: Maya Peitersen

september 16, 2022 15:00 - oktober 2, 2022 17:00

Diagnose: VIRKELIG

Periode: 16. september – 2. oktober 2022

Udstillingsåbning med performance:
16. september 2022 kl. 15:00

Maya Peitersen arbejder med at integrere en given kontekst i sin kunst og sin kunst i den. Hun arbejder arkitektonisk og ofte stedspecifikt med både det fysisk rumlige og i mere mental forstand med sindets mangfoldige rum.

Et vigtigt fællestræk for Peitersens praksis er, at hun arbejder forholdsvis intuitivt. Som oftest tager hun udgangspunkt i en løs skitse, så værkerne først begynder at finde form og væsen i selve opbyggelsesprocessen. På den måde nærmer hun sig det, der interesserer hende.

“Jeg er optaget af flygtigheder og efterladenskaber. At opfatte en installation eller skulptur som en ham, der er krænget af; noget, der er ladt tilbage”.

Hun bruger ofte performance som omdrejningspunkt for udvikling af diverse effekter som masker, beklædningsdele og andre skulpturelle ”rekvisitter”, der også efterfølgende forbliver som en slags aftryk af en handling, tilstand, aktivitet, eller – og dette er vigtigt – mangel på samme.

Peitersens kunst udgør et talerør for det sind, hvis sensitivitet gør det umuligt at være en del af den samfundsmæssige kontekst, vi betegner som ”normal”. I samfundet findes en anden type vi – et vi, vi strukturelt befinder os i, men som det åbenlyst bliver mere og mere vanskeligt at være en del af. Til det svarer samfundet med en række diagnosticeringer, så frekvente at ”normalitet” i sig selv ligner en diagnose. Der opstår skel mellem de skrøbelige sind og omverdenen. Skel, der nærmest tager form som strukturer omkring disse mennesker; rum, der afspejler menneskernes psykiske tilstande. Sådanne rum, sådanne mentale tilstande, ønsker Peitersen at materialisere. Hun finder den menneskelige skrøbelighed betagende og smuk.

Hun arbejder dermed igennem flere medier, over alle flader, igen og igen, på mange forskellige måder.

Adresse:
Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
1401 København K

Foto: Henriette Mørdrup


Maya Peitersen er Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole i 2004.

Hun arbejder med installationer, performances, tegning, præg, tekst og skaber værker til museer, udstillingssteder og det offentlige rum. Generelt i sin praksis  udforsker hun menneskesindets afkroge igennem psykiske tilstande og forskellige virkelighedsopfattelser, som sættes op mod samfundets strukturer og normer. Derigennem undersøger og bearbejder hun begreber som diagnosticering, karakterisering, privatsfærer, fællesskaber og ensomhed.

Via sine mobile udstillingsenheder, Dansk Standardpoesi I+II, bringer Maya Peitersen kunsten ud til den brede befolkning i samarbejde med kunstnere fra forskellige verdener. Hun er desuden den ene halvdel af kunstnerduoen ‘The Truth Behind Small‘, som hun har sammen med Linda Bjørnskov.

Detaljer

Start:
september 16, 2022 15:00
Slut:
oktober 2, 2022 17:00
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside