Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling Foyer: Birgitte Due Madsen, Anne Dorthe Vester & Henriette Noermark

oktober 6, 2023 15:00 - november 5, 2023 17:00

Kinship

6. oktober – 5. november 2023

Med udstillingen Kinship er designer Birgitte Due Madsen (BDM), arkitekt Anne Dorthe Vester (ADV) og designkurator Henriette Noermark (HNA) gået sammen om at skabe en veldefineret fællesmængde, hvor alle parters bidrag er lige vigtige. Sammen har de skabt en serie af håndlavede møbler bestående af terrazzobaser i kombination med sæder af lette lamelstrukturer. Sædernes lethed bliver tydelig i mødet med de tunge terrazzomoduler, og selvom lamelstrukturens endelige design synes skrøbeligt ved første øjekast, er det i konstruktionen stærkt og holdbart.

Projektet er startet og delvist produceret under et ophold på Statens Værksteder, hvor prototyper og støbeforme til terrazzobaserne er udviklet, og de færdigt snedkererede trælamel-toppe er udført. Det er derfor naturligt at vende tilbage hertil og udstille den færdige møbelserie i Foyer.

Inspireret af kunstner Sonja Ferlov Mancobas brug af begrebet ”ubuntu” (jeg er, fordi vi er) har designeren, arkitekten og kuratoren sat fokus på behovet for tværfaglig udveksling og samarbejde ved at signere værkerne med deres initialer (BDM-ADV-HNA).

Nærvær, dedikation og inklusion er lige så væsentlige faktorer som de endelige objekter, og udstillingen søger at udfordre de ofte uudtalte eller ligefrem usynlige samarbejder, som formgivere og kuratorer indgår i. Statens Værksteder for Kunst har spillet en afgørende rolle for, at projektet er blevet udviklet og produceret i et miljø, hvor netop tværfaglig proces kommer til udtryk.

Værkerne er deslige skabt i samarbejde med murermester Max Kejser Mortensen fra byggeselskabet C. F. Hansen. I fællesskab har de udviklet en speciel terrazzo, hvor traditionelle og CO2 tunge materialer, såsom marmor, er helt eller delvist udskiftet med blandt andet overskudsglas fra mindre lokale glasproduktioner, genbrugstegl og nedknust beton.

Kinship har fernisering den 6. oktober kl. 15.00 – 17.00 i Strandgade 27B, København K.

Om udstillerne

Designer Birgitte Due Madsens arbejde har håndværk og kvalitet som omdrejningspunkt. Hendes faglige integritet ligger i fascinationen af ​​det langsigtede projekt, der undersøger elementer som materialitet og æstetik, så objekterne kan udvikle sig i abstrakt form, før de formgives.

Arkitekt Anne Dorthe Vester arbejder eksperimenterende og udforskende med både arkitektur og design i en tilgang, der er forankret i den danske designtradition. Hendes projekter tager udgangspunkt i studier af materialer og deres bearbejdning, og hun søger altid at udfolde disses iboende kvaliteter og tekniske potentiale.

Henriette Noermark arbejder som uafhængig kurator med fokus på dialogen mellem design, arkitektur og kunst. Hun har kurateret udstillinger på bl.a. Heartland Festival og Chart og udgivet artikler i bl.a. Oak – The Nordic Journal, Elle Decoration, Børsen Pleasure, RUM m.fl.

 

Detaljer

Start:
oktober 6, 2023 15:00
Slut:
november 5, 2023 17:00
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside