Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Udstilling Foyer: Barbara Amalie Skovmand Thomsen

januar 6, 2023 - februar 5, 2023

Aerial

6. januar – 5. februar 2023

ophav ukendt
fremtræden ubestemt form
evig tilblivelse

Værkserien Aerial er en hilsen til det ukendte og de uidentificerede luftfænomener (UAP – Unidentified  Aerial Phenomena / UFO), der i århundreder er opfattet, men ej identificeret af mennesker. Igennem forskellige tider, kulturer og befolkningsgrupper har de fremstået med kraftigt varierende form.

En romersk hær under kommando af Lucullus var ved at starte en kamp med Mithridates VI fra Pontus, da…

“Himlen pludselig bristede, og en enorm flammelignende genstand blev set falde ned mellem de to hære. I form var det mest som en vinkrukke og i farve som smeltet sølv”.

I dag berettes om skinnende cigar-, tallerken-, diamant- og ovale former. Med Pentagons offentliggørelse af videooptagelserne FLIR, GIMBAL og GOFAST i 2020 har fænomenerne fået fornyet bevågenhed. Optagelserne er foretaget af det amerikanske luftvåben og viser flyvende fænomener, der ser ud til at omgå tyngdekraften.

Observationerne får os til at gruble over naturlovene; hvad universet rummer, hvem/hvad vi er i selskab med, og om vi er i stand til at opfatte det ukendte, hvis/når vi møder det. Vores virkelighedsopfattelse er til forhandling!

Aerial udvider og åbner op for andre former for væren. En atmosfærisk refleksion over det ukendte. Over en andethed, vi ikke har mødt, eller en andethed, vi omgiver os med, men som vi ikke erkender.

Aerial er en skulpturel lydinstallation, der består af ni skinnende 1×1,2 m. store, buede ovaler i stål og aluminium. De luftige kartoffelchips-formede skulpturer er iscenesat i mørke, hvor de transmitterer en knitrende, kosmisk susen. Digtet, der ledsager værket, omhandler det ukendtes evigt foranderlige fremtrædelsesform.

Installationen opleves bedst ved, at man opholder sig i rummet i ti minutters tavshed.

Værkserien er produceret på Statens Værksteder for Kunst under et ophold på metalværkstedet. Metalovalerne er buet ved hjælp af et engelskhjul: et redskab, der kan strække, flade og runde plademetaller.

Lyden er produceret i samarbejde med musikproducer, Simon Mariegaard.

Realiseret med støtte fra Statens Kunstfond, Rådet for Visuel Kunst og Dansk Komponistforening.

Fernisering i Foyer på Statens Værksteder for Kunst, d. 6. januar kl. 15:00 i Strandgade 27B, 1401 København K.

Velkommen til Aerial et selskab.


Om Barbara Amalie Skovmand Thomsen

Uddannet bachelor fra Gerrit Rietveld Akademiet i Amsterdam i 2009, master i Fine Arts fra Sandberg Institute i 2011 i Amsterdam. Herudover bachelor fra Danmarks Designskole fra 2006 med studier i hhv. Tekstildesign og Digital Design.

Skovmand arbejder tværæstetisk som uddannet billedkunstner hvis praksis har taget en musikalsk drejning. Hun har udstillet, performet, spillet koncerter på bl.a. Statens Museum for Kunst, i Koncertkirken, på Reykjavik Arts Festival og Street Art Museum i Skt. Petersburg. Seneste koncerter var i Dansekapellets Kuppelsal og i Frihavnskirken med klangskulpturen Concordia – en akustisk synthesizer, som Skovmand har bygget af glas og metal.

 

Detaljer

Start:
januar 6, 2023
Slut:
februar 5, 2023
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside