Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

LydRum

september 8, 2020 10:00 - november 17, 2020 17:00

Kr.1500

LydRum henvender sig til professionelle billedkunstnere og komponister, der arbejder med lyd som en del af deres kunstneriske virke.

Formålet med LydRum er at danne et tværkunstnerisk forum, hvor deltagerne i et intensivt forløb mødes til gensidig sparring og udveksling af erfaring og ideer om arbejdet med lyd i kunstneriske processer.

Forummet vil arbejde med centrale faglige problemstillinger omkring omstændighederne for kunstnerisk arbejde med lyd. Der lægges op til en kollektiv refleksion over, hvordan vi i fremtiden kan skabe nye produktive og eksperimentelle rammer og netværk.

Dette vil ske med udgangspunkt i gæsteoplæg og dialoger med centrale danske og internationale aktører fra produktions- og udstillingssteder som; Inter Arts Center, Malmö, BEK i Bergen, ”Q-O2″ – Workspace for Experimental Music and Sound Art, Bruxelles, KØS Museum for Kunst i Det Offentlige Rum samt Struer Tracks / Sound Art Lab.

DATO: 8/9, 22/9, 27/10, 17/11 + ekskursion 6/10 eller 20/10, 2020

TID: Alle dage kl. 10.00 – 17.00

STED: Statens Værksteder for Kunst, Strandgade 21B, 1401 København K.

TILMELDINGSFRIST: 17. august 2020 (max. 10 deltagere). Tilmelding foretages via Billedkunstnernes Forbund på email: kmfp@bkf.dk. Ved tilmelding – send nogle linjer om din kunstneriske eller kompositoriske praksis og hvorfor, du er interesseret i at deltage.

PRIS: 1.500 kr. (Deltagere afholder selv udgift til frokost og entré på fælles ekskursion.)


Baggrund

Lydkunsten undersøges sjældent kollektivt som dialogisk arbejdsrum af kunstnere fra både musikkens og billedkunstens verden, trods der eksisterer mange scener og co-produktioner for eksperimenterende arbejde med lyd.

De kunstneriske videregående uddannelser har længe fokuseret på at skabe faglige udvekslinger og tværkunstneriske samarbejder mellem billedkunstnere og komponister. Men efter endt uddannelse er det ofte kun i konkrete produktionssammenhænge at komponister og billedkunstnere mødes.

LydRum vil være en mulighed for at møde kunstneriske sparringspartnere og dyrke det dialogiske arbejdsrum, som ikke altid er muligt at opretholde efter endt uddannelse.

Mødeform

Som deltager i LydRum engagerer du dig i et forløb af i alt fem møder, hvor din egen og andres praksis bliver diskuteret, og hvor en række temaer der vedrører omstændigheder for arbejdet med lyd bliver behandlet via oplæg fra gæster. Programmet indeholder:

Kollektive præsentationer:
I en eksperimenterende kritikform vil LydRum indeholde kollektive præsentationer med sparring / kritik og diskussion af værkmateriale der både kan være i proces og fra realiserede projekter.

Gæsteoplæg og tematiske diskussioner:
Forummet vil danne ramme for kollektiv faglig refleksion hvor der til hvert møde inviteres gæster som bidrager med oplæg inden for et af programmets tematiske fokuspunkter, såsom Realiteter for Lydbaseret Kunstnerisk Praksis – Produktionsforum, Tværkunstnerisk Praksis & Co-Produktion, Offentlighed & Kunstinstitution, Fremtidsscenarier for Produktion & Netværksforum.

Fælles ekskursion:
Som del af forløbet afholdes ekskursion på en udstilling, koncert, lydkunstbegivenhed eller lignende, der vil fungere som ”case study” for kollektiv refleksion og diskussion.

Involverede parter

Projektet tilrettelægges af Komponist / Kunstner Rune Søchting og Billedkunstner Elsebeth Jørgensen og realiseres i samarbejde med Billedkunstnernes Forbund og Dansk Komponistforening.

Deltagende i gæsteoplæg:

Projektet støttes af:

Detaljer

Start:
september 8, 2020 10:00
Slut:
november 17, 2020 17:00
Pris:
Kr.1500
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/575445913162666

Arrangør

BKF
E-mail
kmfp@bkf.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside