Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Talk: Kunst i udsatte boligområder

september 30 16:30 - 18:00

Flere kommuner rundt omkring i landet har fået øje på kunst og designs evne til at samle beboere på tværs af alder og kulturel baggrund og har derfor involveret udvalgte kunstnere og designere i arbejdet med at understøtte mangfoldighed, skabe nye møder og danne et kollektivt erfaringsgrundlag for beboere i udsatte boligområder.

Juni ’20

På Statens Værksteder for Kunst har vi inviteret tre kunstnere / designere med erfaring på området til videndeling og dialog omkring en kunstnerisk tilgang til arbejdet med socialt udsatte boligområder. Snakken vil lede til konkrete eksempler på, hvordan kunst- og designprocesser kan bruges som strategisk værktøj i en langsigtet byudvikling.

De tre hovedpersoner er tekstildesigner, Tina Ratzer,
om udsmykningsprojektet til Stengårdsvej i Esbjerg,
billedkunstner, Karoline H Larsen med projektet, opdag din by – en kunststi i Værebro Park og Bagsværd og billedkunstner, Søren Taaning, til at se på fænomenet mere overordnet og perspektivere til lignende tiltag i udlandet.

Arrangementet vil finde sted onsdag d. 30. september kl. 16:30 – 18:00 på Statens Værksteder for Kunst, plan 4

Efterfølgende serverer vi et glas vin og der vil være mulighed for at møde oplægsholderne på tomandshånd.

Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde dig på tilmelding@svfk.dk. Skriv “Kunst i udsatte boligområder” i emnefeltet.


Tina Ratzer er uddannet på Designskolen Kolding, tekstil og væv. Tina er kendt for sine taktile, geometriske mønstre med en velafbalanceret farvekombination i sit produktdesign, der hurtigt bevæger sig over i mere komplekse kombinationer, når det gælder kunst- og udsmykningsopgaver. Hun bevæger sig ofte i grænselandet mellem kunstarterne.

> Se mere

Karoline H Larsen er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Siden 2005 har hun forholdt sig kunstnerisk til menneskers bevægelser og leg i det offentlige rum. Det er både voksne, ældre, unge og børns hverdag, som hun gennem sine borgerinvolverende kunstværker sætter i spil på nye måder. Selv kalder hun sin kunstpraksis for kreative handlinger, der skaber nye sociale infrastrukturer til at (gen)opdage, hvordan mennesker kan møde hinanden og byens rum.

> Se mere

Søren Taaning er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2001. Har gennem en lang årrække arbejdet med at skabe nye veje til mødet mellem kunst og publikum i det offentlige rum. Dette har medført en lang række formidlings- og udstillingsprojekter og har desuden resulteret i en række eksperimenter med den kollektive form over for den individuelle kunstnerfigur, senest med dannelsen af arbejdskollektivet Skovsnogen i samarbejde med billedkunstneren, René Schmidt.

> Se mere

Foto: Torben Meyer

Detaljer

Dato:
september 30
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Statens Værksteder for Kunst

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B,
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Hjemmeside:
https://svfk.dk/

Latest News From the Workshops

Deadlines / events / articles

Subscribe to Newsletter