Skip to content Skip to footer
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Artist talk: Kunstnerisk forskning i nye lertyper

oktober 5, 2020 16:30 - 18:00

Statens Værksteder for Kunst inviterer til foredrag med den dansk/norske keramiker, Katrine Køster Holst, som for nyligt har afsluttet sit doktorgradprojekt Mineraler og naturfenomener – kunstneriske uttrykk gjennom regelbasert forskning.

Katrines afsæt er baseret på en helt speciel oplevelse med naturen i Nord-Trøndelag, Kattmarka i Norge, hvor hun fik øjnene op for, at keramisk kunst kan udvikles gennem teknikker, der anvender naturens principper for formdannelse.

August ’20

NB! Arrangementet er aflyst grundet Covid-19. Vi arbejder på en ny dato, når forholdene stabiliserer sig.

 

 

Baggrund
I 2009 befandt Katrine sig på en jordskråning et øde sted i Norge. Et jordskred havde kort forinden rystet byen og området var blevet forladt. Kun husene, bilerne og leret var tilbage. Berøringen med den indtørrede ler, som dækkede området, affødte en kropslig reaktion, der gjorde hende utilpas og fremmedgjort overfor det materiale, hun kendte så godt. Mødet med jordskredet og den altødelæggende ler udløste en lang række spørgsmål om arbejdet med ler. Hvad vidste hun i grunden om det materiale, hun hidtil havde følt så stor fortrolighed med?

Katrines emotionelle tilknytning til leret og landskabet udgør et væsentligt holdepunkt i det kunstneriske research projekt, hun gennemførte i perioden 2014-2019 ved Kunsthøgskolen i Oslo, og som formelt blev afsluttet med en afhandling i juni 2019 og præsenteret på en udstilling i Kunstnernes Hus i Oslo.

Hør Katrine fortælle om sine oplevelser og nye opdagelser med ler som materiale d. 5. oktober 2020 kl. 16:30-18:00.

Foredraget er gratis og foregår på Statens Værksteder for Kunst, plan 4.

Tilmeld dig ved at sende en mail til tilmelding@svfk.dk. Skriv “nye lertyper” i emnefeltet.


Katrine Køster Holst (f. 1979 i Aarhus) bor og arbejder i Norge. Hun er tidligere uddannet fra Designskolen Kolding, Danmark (1999-2003) og Kunsthøgskolen i Bergen, Norge (2003-2006). Ved siden af sin egen praksis underviser hun på Kunsthøgskolen i Oslo, Norge.

Detaljer

Dato:
oktober 5, 2020
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
www.svfk.dk

Sted

Statens Værksteder for Kunst
Strandgade 27B
København K, 1401 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside