Skip to content Skip to footer

Bronzestøberiet på Monumental KKV styres af firmaet Maiale, som har til huse i Bragegatan sammen med træ, metal, grafik, emalje og flere andre værksteder.

Se flere værksteder i Danmark og i udlandet her:
Andre værksteder

I Malmö ligger KKV Monumental, som er en række værksteder for kunstnere. En lille delegation af SVK-personale har netop været på visit og kom hjem med indtrykket af et aktivt og produktivt miljø, som også er tilgængeligt for danske kunstnere.

Af Kirstine Autzen
Januar 2013

Værkstederne drives kollektivt, og der er her adgang til at arbejde med en lang række materialer og teknikker. Man får adgang til at bruge værkstederne ved at ansøge om medlemsskab, og modsat SVK søger man ikke med et projekt, men med sin praksis generelt. Årsprisen for medlemskab ligger i omegnen af 750 kr., og ved visse af værkstedsfunktionerne er der desuden en dagspris for anvendelse.

bokkurs_381

Bogkursus i det grafiske værksted, Bragegatan.

boutard_381

Fra Monteringshallen i Bragegatan.

IMG_1556_1_381IMG_1555_1_381

Fra Bronzestøberiet på Bragegatan, Malmö.

Værksteder og seminarer
KKV Monumental har eksisteret siden 1972. Aktuelt arbejder man på KKV hen imod flere fælles arrangementer, både kurser i tekniske processer, men også seminarer og workshops. For nylig er der indrettet lokaler – kaldet Mentalværkstedet – til netop disse formål, og på SVKs besøg mærkedes tydeligt lysten til samarbejder og udvikling.

”Vi håber, at alle dele af vores kunstneriske værksteder – inklusiv kursusdelen – får både en grænseoverskridende karakter og en mulighed for den stærkest mulige fordybelse i smalle udtryk. Vi håber også at skabe samarbejder med internationale værksteder”, fortæller Marie Loft, medlem af bestyrelsen og uddannelsesudvalget for KKV Monumental.

De fleste værksteder, særligt de større og grovere værksteder, ligger samlet i Bragegatan 15 sammen med Skånes Kunstforening og Lilith Performance Studio. Her danner tidligere industribygninger nu rammerne om alt fra træværksted til bronzestøbning.

emalj

Fra Emalje- og Keramikværkstedet. (Foto: Jacques Montel)

monteringshallen_april_381

Fra Monteringshallen. (Foto: Jacques Montel)

Multimedieværksted i midtbyen
Tættere på Malmö centrum, faktisk på et af hovedstrøgene i midtbyen, ligger desuden et multimedieværsted, som fungerer på samme vilkår. Her har man tidligere haft meget fokus på tidsskriftproduktion, men nu kommer her både fotografer, grafikere og filmfolk.

Den svenske billedkunstner Kristina Bengtsson, som er bosat i København, har igennem seks år været medlem af Multimedieværkstedet. Hun bruger det primært som et sted at digitalisere sine negativer, for stedet har en Imacon-scanner, hvor det kan foregå i professionel scannekvalitet. Hun fortæller: ”Jeg samler typisk en hel bunke negativer sammen, som jeg har brug for at scanne. Jeg har en nøgle til stedet, og så tager jeg derover til aftentid og scanner til ud på morgenen – til jeg er færdig. Der findes ikke rigtig noget sted i København, hvor man kan scanne på den måde.”

I dagtimerne er multimedieværkstedet bemandet, så man kan få hjælp til det tekniske. Det gælder både print på storformatsprinter, scan og sågar video- og lydredigering i stedet eget studio. For Kristina Bengtsson har værkstedet også en social dimension:

”Desuden er det ret hyggeligt at arbejde der, for man falder tit i snak med andre. Nogle har lyst til at snakke, andre ikke, men det er fint. Der er også mange, som arbejder med litteratur, og den sammensætning kan jeg godt lide.”

SVK er ikke det eneste sted, hvor der kan søges om arbejdsophold. Vi fører en liste over andre værksteder, hvor man enten kan leje sig ind eller søge ophold. Hvis du kender til andre værksteder, som bør være på listen, hører vi meget gerne nærmere på info@svfk.dk.

Se værkstedslisten her:
Andre værksteder

KKV Monumental
Bragegatan 15
214 30 Malmö
info@kkvmm.se

KKV Monumentals hjemmeside

KKV Grafik Malmö
www.kkvgrafikmalmo.se

Medieværkstedet
www.mediaverkstaden.org