Skip to content Skip to footer

Detalje fra Anne Bannicks brugervenlige service.

Læs mere om Anne Bannick på SVK her

Designer Anne Bannick er uddannet keramiker og industriel formgiver fra Designskolen i Kolding. Hun har desuden en sidefagsuddannelse i humanistisk design fra Syddansk Universitet.

Januar 2010

Anne Bannicks kerneområde er udvikling af komposterbart service til fremtidige spiseoplevelser. Under sit arbejdsophold på Statens Værksteder i efteråret 2009 eksperimenterede hun med forskellige miljøvenlige designmaterialer, som er velegnede til engangsservice/emballager. Det kan f.eks. være sammenblandinger af papir, tang og plantefibre eller andre enkle materialer, som er CO2 neutrale. Samtidig arbejdede hun også med formgivning af spiseredskaber i de nye materialer. Anvendelse af 3D-printeren var et vigtig redskab i udviklingen af den ny formgivning.

Projektets grundlæggende idé
”Projektet søger en helhedsorienteret løsning indenfor komposterbar emballage til udbragt mad for borgere, som får leveret et hovedmåltid i eget hjem. Idéen er at udvikle og formgive emballage til mad, som samtidig skal fungere som tallerken.

Resultatet skal være et æstetisk, funktionelt og ergonomisk produkt, som er fremstillet på en miljøvenlig måde, der muliggør en nem recirkulation efter brug. Målet er derfor en produktmæssig sammentænkning af bæredygtighed, æstetik og etik.”

(Fra projektteksten ”Service for foodservice” – Service til udbragt mad, et projekt af Anne Bannick indenfor brugercentreret og miljøvenligt design)

—-

Om designeren
Anne Bannick har bl.a. designet engangsservicet PAPCoRN, som først blev udført i plantefibre, siden i bioplastic. Servicet er komposterbart. Det er videreudviklet i samarbejde med designer Lene vad Jensen og blev nomineret til Den Danske Designpris i 2003.

Af udstillinger, Anne Bannick har deltaget i, kan nævnes Object du Design, Paris, Frankrig; Environment, Design & Denmark, Tokyo, Japan; Massive Change, Museum of Contemporary Art, Chicago, USA; Framing the future of Design, Dansk Design Center; European Design Biennale, The Design Museum, London, England. Hun har desuden flere gange modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Printing01

TEGNING – 3D tegninger sendes til 3D printeren.

Lines_Pers02

SKITSE – Digital designskitse på skærm.

Printing

KLARGØRING – Gipsprinteren gøres klar til printning.

Printing00

PRINT – 3D-gipsprinteren på Statens Værksteder.

Brushing01

ANTYDNING – Det færdigprintede emne er taget ud af 3D-printeren og anes i gipspulveret.

Brushing02PRÆCISION – Overskydende gipspulver børstes forsigtigt af det skrøbelige emne.

Blowing

KOMPRESSOR – Overskydende gipspulver blæses af emnet med kompressor, så det bliver fuldstændig rent.

Baking

HÆRDNING – Emnet hærdes i bageovn.

Detail

DETALJE 1 – Detailbillede af produkteksempel i gips.

Detail02

DETALJE 2

Detail03

DETALJE 3

Result

RESULTAT – Færdigprintet produkt i gips – klar til næste proces.