Skip to content Skip to footer

Arkitekt Anne Romme blev vinder af Time to design – new talent award 2008. Her ses hun med en model af sit vinderprojekt “Saturated porosity – freestanding screen” – en skulpturel rumdeler.   Fotograf: Morten Nilsson.

Læs mere om Anne Romme og projektet på SVK her.

Den 26. august overrakte Kulturminister Brian Mikkelsen Time to design – new talent award 2008. Prisen inkluderer et tre måneders arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk, 50.000 kr., der er doneret af Kulturministeriet samt en 14 dages udstillingsperiode i Normann Copenhagens Flagship Store. Vinderen blev arkitekt Anne Romme med sin skulpturelle rumdeler Saturated Porosity – freestanding screen.

Aug. 2008

Vinderprojektet er inspireret af, hvordan abstrakte geometriske mønstre traditionelt har været brugt til at skabe stemninger i kulturer, der ikke tillader figurativ afbildning. Via udsmykning i træ vil Anne Romme i løbet af de tre måneder skabe en sanselig og skulpturel skærm og rumdeler. Projektet arbejder med geometri samt digitale design – og fabrikationsmetoder.

Juryens bedømmelse
”Anne Romme har med sit meget grundige forarbejde sandsynliggjort, at projektet – når det bliver realiseret – vil kunne skabe en spændende, sanselig og varieret påvirkning af det rum, det bliver anvendt i. De arkitektoniske kvaliteter af Anne Rommes skulpturelle skærme kan desuden få stor effekt, når projektet forløses. Vi vurderer, at det vil være af central betydning, at Anne Romme får mulighed for at realisere sit projekt i fuld skala med brug af netop de faciliteter, der findes på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk. Her vil det bl.a. være muligt at lave skalamodeller, arbejde med materialeafprøvninger, afprøve fræseteknikker, overfladebehandlinger samt arbejde med lyseffekter”.

Anne Romme er uddannet arkitekt fra Århus Arkitektskole og har i 2008 opnået en Masters Degree i arkitektur fra Princeton University School of Architecture i USA. Hun er i dag bosat og arbejder i New York og er billedet på, hvordan en ung dansk designer formår at markere sig i udlandet. Med Time to design – new talent award får Anne Romme mulighed for at realisere et yderst spændende projekt, der vil kunne danne afsæt for hendes videre karriere.

Unik platform for designtalentet
Time to design – new talent award er en ny designpris med fokus på unge talenter og deres særlige behov. Prisen er blevet indstiftet på baggrund af et nyt og utraditionelt samarbejde mellem Statens Værksteder for Kunst og Håndværk, Normann Copenhagen og Link UP – Unge arkitekter og designeres netværk. Koblingen mellem det offentlige og det private skaber en unik platform for unge talenter inden for designbranchen – en platform, der kan bidrage til den enkeltes videre professionelle karriere.

Kulturminister Brian Mikkelsen siger om prisen:
”Fra Kulturministeriets side ser vi med glæde på den aktive indsats, som mange parter sætter ind for at styrke nutidigt dansk designs position både i indland og udland. Midt i den store indsats står talentprisen Time to design som et godt eksempel på et nytænkende, proaktivt tiltag, der fremmer vækstlaget indenfor dansk design. Med prisen er der skabt en ambitiøs platform for unge designeres muligheder for professionel udvikling. Her gives plads for talentet og potentialet, plads til at prøve det af i praksis og plads til at eksperimentere.”

Prisen er rettet mod designere i begyndelsen af deres karriere, som har udvist potentiale og vil være en årlig tilbagevendende begivenhed med ansøgningsfrist i juni måned. Hvert år vil et kvalificeret dommerpanel med tre permanente og en række gæstedommere udvælge det bedste design.

Læs mere om Time to design – new talent award på www.timetodesign.eu

Læs mere om Anne Romme og projektet på SVK her.