Skip to content Skip to footer

Kulturnatten er den eneste dag på året, hvor Statens Værksteder for Kunst holder åbent for offentligheden.

I år forløb kulturnatten på Statens Værksteder på en lidt anderledes måde end sædvanligt. Tre musikalske projekter, som er udviklet og produceret på SVK, var inviteret til at fylde Metalværkstedet og Formeriet med lyd, rytme og scenografi til glæde for ca. 300 besøgende. Udover de musikalske maskiner var der mulighed for at få en rundvisning i huset, hvor arbejdende kunstnere fortalte om deres arbejde.

Af Rebekka Lewin, 14. oktober 2014

Scenograf, Sarah Piyannah Cederstrand, og elektronisk komponist, Andreas Busk, har på SVK samarbejdet  om at udvikle og producere dukker og scenografi samt en integreret lydside til dukketeaterforestillingen, Beatrice. På kulturnatten illustrerede de deres arbejde ved en kort performance, som blev gentaget flere gange i løbet af aftenen.

IMG_0719_editIMG_0766_edit IMG_0762_edit IMG_0751_edit

Komponist, Lars Kynde, fyldte godt op i Formeriet med sin lydinstallation, Answer to Nancarrow. Det var muligt at afprøve værket, og et ivrigt publikum tog høfligt skoene af, inden de gik i gang med deres egne kompositioner. Ved siden af værket var det muligt at se den fulde opførelse på en skærm med tilhørende høretelefoner.

IMG_0720_edit IMG_0713_edit IMG_0711_edit IMG_0750_editIMG_0776_edit

Designer, Eske Rex, havde installeret sit projekt, Aftryk af tid, i Metalværkstedet. En gigantisk tegnemaskine med en kuglepen for enden, som med håndkraft sættes i gang og producerer poetiske aftegninger på det store stykke papir.

IMG_0767_edit IMG_0755_edit