Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aka er blevet inviteret til at udstille i to etager på Nordatlantens Brygge fra januar til april 2013.

 

De rummelige udstillingslokaler vil give hende en mulighed for at vise bredden af sit kunstneriske virke i form af malerier, grafik og skulpturer ved brug af diverse akvarel, oliefarver, pastelfarver og dertil grønlandsk drivtømmer og hvalknogler.

 

Akas værker er forankret i den grønlandske kultur og omhandler naturen og de myter, der betyder så meget for den grønlandske identitet. Et af Aka Høeghs yndede motiver er Havets ModerSassuma Arnaa. Hun var en mytologisk skikkelse der ifølge de gamle grønlændere styrede de fangstdyr, der kom fra havet. Myten fortæller at Sassuma Arnaa var en pige som ikke ville giftes. Derfor blev hun kastet over bord af sin far. Da hun klamrede sig til rælingen, skar han hendes fingre af. Pigens fingre blev til sødyr, mens hun selv sank ned på havets bund.

 

Aka forvandler denne myte til et organisk inferno af hår, fangstdyr, strøm, vand og vind, og af grønlandsk drivtømmer bygger hun en lille båd, som kan rumme nogle af de gamle historier. Akas værker består af maleri og materialer indsamlet i den Grønlandske natur – hvalknogler og drivtømmer.