Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Under et arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst i 2011, udviklede Kevin Hviid og Mikke Damsbo reolprototyper til en udstilling på Arkitekternes Hus samme år.

Giver det mening at designe en bogreol som et rationelt og funktionelt møbel, når fysiske bøger på et tidspunkt er forvandlet til luksusgenstande? Eller hvordan skal en bogreol se ud, når bøger oftere er noget man læser digitalt?

Det var nogle af de spørgsmål, Kevin Hviid og Mikkel Damsbo stillede dem selv, da de begav sig i kast med at udvikle en række prototyper af reoler, et meget klassisk møbel, der som designobjekt går nye udfordringer i møde i dag.

Reolerne tager udgangspunkt i de fortællinger og genstande, som omgiver os til hverdag. Hjemmet er det sted, hvor vi gemmer på historier og erindringer. Det er her, vi sætter billeder op af familien, og det er her, vi opbevarer alle de objekter, der minder os om særlige begivenheder eller stemninger. Men mange af disse erindringsobjekter er i det moderne informationssamfund ved at skifte karakter.

Genstande som bøger, breve og feriebilleder gemmes digitalt og er i princippet tilgængelige alle steder fra.

I den forstand skifter hjemmet som erindringsbærende størrelse karakter fra fast til nomadisk – eller fra rum til netværk. Dette skift er interessant at undersøge, fordi det åbner op for nye måder at betragte de møbler, vi bruger til opbevaring.”