Hop til indholdet.

Projekt

Tekstile ornamenter til krop og væg (Arbejdstitel)

2011 / Design

Aug. 2011

Modedesigner Anja Merete Larsen undersøger og eksperimenterer med tekstile teknikker, hovedsageligt væv og flet – hun arbejder med at skabe tredimensionelle former via disse medier.

Udgangspunktet for arbejdsopholdet var at skabe store smykker, men i løbet af udviklingsprocessen har hun bevæget sig mere over mod at skabe hele stykker tøj, hvor smykket, eller ornamentet, optræder som en integreret del af tekstilet. Og hun finder det interessant at udforske, hvordan det er muligt at skabe dette integrerede element frem for noget, der udelukkende er aftageligt.

Opholdet på væveværkstedet har haft en helt særlig betydning for designeren, i det hun her har haft mulighed for at prøve nye teknikker af og stifte nærmere bekendtskab med det vævede udtryk.

Projektet, som munder ud i en kollektion af store “kropssmykker” og beklædning, forløber indtil februar 2012, hvor den færdige kollektion fremvises på en udstilling under modeugen. Udstillingen er et samarbejde med scenograf Rebekka M. Bentzen, og objekterne vil optræde i rum såvel som på krop. Med udstillingen skildres således to forskellige oplevelser.

SVK, Gammel Dok Pakhus, Strandgade 27 B, 1401 København K, +45 32 96 05 10, info@svfk.dk
Sekretariatet har åbent man. – fre. kl. 9-15. Lør. – søn. lukket.
CVR: 11887260