Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tekstile ornamenter til krop og væg (Arbejdstitel)

Velkommen til SVFKs projektdatabase – en direkte udveksling af kunsteriske arbejdsprocesser.
Indtast navn, teknik eller materiale i søgefeltet og gå på opdagelse i mere end 2000 projektbeskrivelser.

Modedesigner Anja Merete Larsen undersøger og eksperimenterer med tekstile teknikker, hovedsageligt væv og flet – hun arbejder med at skabe tredimensionelle former via disse medier.

Udgangspunktet for arbejdsopholdet var at skabe store smykker, men i løbet af udviklingsprocessen har hun bevæget sig mere over mod at skabe hele stykker tøj, hvor smykket, eller ornamentet, optræder som en integreret del af tekstilet. Og hun finder det interessant at udforske, hvordan det er muligt at skabe dette integrerede element frem for noget, der udelukkende er aftageligt.

Opholdet på væveværkstedet har haft en helt særlig betydning for designeren, i det hun her har haft mulighed for at prøve nye teknikker af og stifte nærmere bekendtskab med det vævede udtryk.

Projektet, som munder ud i en kollektion af store “kropssmykker” og beklædning, forløber indtil februar 2012, hvor den færdige kollektion fremvises på en udstilling under modeugen. Udstillingen er et samarbejde med scenograf Rebekka M. Bentzen, og objekterne vil optræde i rum såvel som på krop. Med udstillingen skildres således to forskellige oplevelser.