Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rosanne van Klaveren producerer en interaktiv roadmovie, hvor improviseret historiefortælling, surround optagelser og interface design er de bærende elementer. På grænsen mellem virkelighed og fiktion vil hun fortælle en sand historie.

I sin elskede Lada Niva vil Rosanne tage turen til Rusland for at forære sin Niva til en lokal Nenetfamilie. Nenetfolket holder til på den vestlige del af den russiske taiga og ernærer sig primært ved rendrift og jagt.

På sin lange rejse fra Belgien over Skandinavien til Rusland vil Rosanne diskutere etiske og eksistentielle emner med sine co-drivers. Der åbner sig mange spørgsmål og paradokser; eksempelvis vil en Nenetfamilie kunne bruge bilen til at køre deres børn i skole, men samtidig bidrager bilen til de klimaforandringer, som det nenetske folk kæmper med for at overleve.

Bilen vil fungere som et mindre filmstudie med kameraer og mikrofoner placeret flere forskellige steder.

Hos Statens Værksteder for Kunst arrangerer Rosanne en picnic-quiz, hvor de selvsamme paradokser vil blive vendt og diskuteret. Picnic-quizzen vil finde sted i ”Store formater” plan 1 d. 9. august 2012 kl. 14.00.