Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SUNDBY PORTALER består af 3 skulpturelle og serielle værker, designet og produceret af kunstnerne Bonnie Hvillum og Louis Alderson By-Thell i samarbejde med Områdefornyelsen Sundby og Københavns kommune.

Oktober 2022

Visionen med Sundby Portaler er at skabe en nyfortolket fortælling om Sundby-området på Amager, som beboere og besøgende kan gå på opdagelse i. Ved at tage afsæt i det, der har formet Sundby arkitektonisk, kulturelt, historisk og geologisk, har vi skabt 3 serielle portaler med referencer til vores naturelementer: SEA, SOIL og SKY

Projektet indeholder 3 offentlige skulpturelle værker på Italiensvej ud mod Amager Strandpark, ved indgangen til Filipsparken og ved indgangen til Englandsparken. Hver skulptur arbejder med et materiale og en tematik, der forbinder sig til det sted, de er opstillet:

SEA: Skulpturen opstillet ved Amager Strandpark har referencer til havet i sin form og er bygget op af ålegræs og en metal-skal, der simulerer en muslingeskal.

SOIL: Skulpturen opstillet ved Filipsparken har referencer til jorden som en måde at hylde både det
historiske landbrug, som har været en stor del af Amager siden 1600 tallet, men også den enorme
ler-moræne som Amager faktisk er baseret på. Skulpturen er derfor baseret på kalk, hamp, jord og ler med jordpigmenter til overfladen på skulpturen.

SKY: Skulpturen opstillet ved Englandsparken har referencer til træerne og himlen og det dyre-og fugleliv, der er i Englandsparken. Skulpturen er derfor konstrueret i resttræ fra Dinesen savværk og formet som en søjle af rotér-bare træblokke, som hver har en unik kikkert isat. Denne skulptur har et interaktivt element i funktionen af at kunne fungere som en oplevelse, hvor man kan zoome ind på parken og undersøge naturen.