Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Atelier Plan 5 på Statens værksteder for Kunst har Lærke Lauta arbejdet med maleri og video til soloudstillingen Meditations in an Emergency i kunsthal Rønnebæksholm.

Dec. 2020

Under sit ophold på Statens Værksteder har Lauta arbejdet intenst med store formater af abstrakte malerier. Hun har brugt akrylmaling på ugrundet lærred og testet installeringen og sammenhængen mellem de syv udstillingsrum i kunsthallen.

Malerierne er malet på lærred på gulvet og efterfølgende spændt op på blindrammer. De abstrakte malerier hedder Untitled og er fortløbende nummereret. De kommer til at udgøre ét af de syv udstillingsrum på Rønnebæksholm.

Lautas malerier bevæger sig i et krydsfelt mellem forskellige genrer inden for maleriet; det figurative, det abstrakte, det mere minimalistiske og det udvidede maleri i form af løsthængende lag af bemalet stof.

I Lautas videoer spiller tiden en væsentlig rolle, både som en fastlåst form, hvor tiden står stille, men også som repetition, tidslommer, nedsat tempo og erindringsglimt, der skaber vægtløse rum, hvor tiden synes at høre op. Der en en langsomhed og nærmest meditativ tilstand til stede i hendes værker.

Lærke Lautas projekt ”Meditations in an Emergency” sænker farten og fortæller en sanselig og meditativ historie med et abstrakt billedsprog og vibrerende farver. Projektet vil munde ud i en soloudstilling på Rønnebæksholm Kunsthal, hvor man får en oplevelse af, at der zoomes ind fra det figurative til det abstrakte igennem kunsthallens syv rum.

Videoen er produceret af Nikolai Østergaard for Statens Værksteder for Kunst.

Realiseret med støtte fra Bikubenfonden, Spar Nord Fonden og 15. Juni Fonden.