Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I Atelier Plan 5 på Statens værksteder har Lærke Lauta arbejdet med maleri og video til soloudstillingen Meditations In An EmergencyRønnebæksholm kunsthal.

Dec. 2020

Under sit ophold på Statens Værksteder har Lauta arbejdet intenst med store formater af abstrakte malerier. Hun har brugt akrylmaling på ugrundet lærred og testet installeringen og sammenhængen mellem de syv udstillingsrum i kunsthallen.

Malerierne er blevet malet på gulvet og efterfølgende spændt op på blindrammer. De abstrakte malerier hedder Untitled og er fortløbende nummereret. De kommer til at udgøre ét af de syv udstillingsrum på Rønnebæksholm.

Lautas malerier bevæger sig i et krydsfelt mellem forskellige genrer inden for maleriet; det figurative, det abstrakte, det mere minimalistiske og det udvidede maleri i form af løsthængende lag af bemalet stof.

I Lautas videoer spiller tiden en væsentlig rolle, både som en fastlåst form, hvor tiden står stille, men også som repetition, tidslommer, nedsat tempo og erindringsglimt, der skaber vægtløse rum, hvor tiden synes at høre op. Der en en langsomhed og nærmest meditativ tilstand til stede i hendes værker.