Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

På SVKs grafiske værksted eksperimenterer Vibeke Jerichau med farvetryk ved brug af fotogravureteknikken.

Maj 2015

Vibeke Jerichau arbejder på projektet ” Flerfarvet fotogravure” med henblik på at udfordre og blive fortrolig med farvefotogravureteknikken til et kommende udstillingsprojekt samt til deltagelse i udstillingsdelen af IMPACT 9 i Hangzhou i Kina til september 2015.
Hun arbejder derfor fokuseret på at udvikle forskellige farvenuancer ud fra fotogravurens tre basisfarver gul, magenta og cyan.
Til projektet har Vibeke udvalgt forskellige skitser, som udfordrer hendes teknik. Hun arbejder med et motiv af striber, sammensat af forskellige malede overflader, som hun på sin computer har udskilt i farverne rød, blå og gul. Et andet motiv hun arbejder med er et fotografi af en skulptur fra antikken.

Forud for opholdet på SVK, har Vibeke overført motiverne til lysfølsomme fotopolymerplader.
Pladerne belyses gennem en 1:1 film og derefter gennem en stokastisk rastefilm. Efter udvaskning og hærdning er pladerne trykklare. Hun anvender tre plader til hvert motiv – én til hver farve.

Herefter kan farveeksperimentet begynde. Hver plade sværtes ind i farve og trykkes på papir i den store trykpresse. Det er under denne tidskrævende trykkeproces, Vibeke har mulighed for at lege med de forskellige kombinationer af farveintensiteten og nuancerne. Det er her i farvearbejdet, den store udfordring ligger. Vibeke har nøje fulgt udviklingen af de mange nuancer skabt ud af den samme basisfarve og opnår derved nogle særdeles farvenuancerede fotografiske dybtryk.