Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlotte Thrane har arbejdet i atelieret i Frederiksholms Kanal på en stor, stedsspecifik installation, opbygget af indfarvede dyner og puder. Arbejdet vil munde ud i en udstillingen på inter.pblc i København, oktober 2023.

Sept. 2023

Den store mængde dyne- og pudevår presses op mod udstillingsstedets store glaspartier ud mod gaden. Arkitekturen, især vinduespartierne, benyttes som en fast flade, det bløde materiale klemmes op imod. På den måde opstår der et billedfelt ud til gaden, bestående af folder, rynker og farveformationer, som kan opleves af forbipasserende.

Inde i selve udstillingsrummet kan man se den opbyggede struktur bagfra, altså den, der får dyner og puder til at sidde i spænd. Denne konstruktion har en praktisk funktion, men opleves i udstillingssammenhæng som et æstetisk, symbolsk element: To materialer med modsatte egenskaber er sat sammen i et dynamisk møde. Massen af dyner og puder har en for- og en bagside, én med og én uden glas, og de to sider har forskellige udtryk.

Jeg har haft mulighed for at udvikle installationen i 1:1., da atelieret i Frederiksholms Kanal ligesom udstillingsstedet er et højloftet rum. Jeg har eksperimenteret med forskellige typer trækonstruktioner og testet, hvor effektivt de kan trykke det bløde materiale op imod en flade. Jeg har dermed udviklet en simpel konstruktion med et dynamisk udtryk, der synliggør den energi, som opstår, når et materiale trykkes op mod et andet.

Derudover har jeg brugt det store rum til at indfarve den store mængde dyner og puder, som først har ligget i blød i farvekar og derefter hængt til tørre.