Skip to content Skip to footer

Uddannet fra Seminariet for Kunst og Håndværk i De tekstile hovedfag. Studieophold på Kawashima Textile School i Kyoto, Japan. Værkstedspraktik hos kunsthåndværker, Lotte Dalgaard og Berthe Forchhammer.

B.A. på Institut for Nordiske Studier ved Tokai Universitet, Japan.

Tekstilkunstner Yoko Matsumoto arbejder primært med vævning og gentagende foldeteknik med planteindfarvede materialer. Hendes kunstværker udtrykker menneskets verdslige begær og livets vilkår gennem sarte og delikate farver. Hun finder æstetik i forældede og visnede genstande, som skaber karakteristisk skønhed og originalitet.

Ved brug af genanvendte materialer i ny fortolkning eksperimenterer hun med 3D-form og originale farver med vilde planter. Hendes kunstværker lægger sig i spændingsfeltet mellem natur og kultur og har været udstillet såvel i Danmark som i udlandet.

Projekter af

I atelier plan 5 har tekstilkunstner Yoko Matsumoto fordybet sig i færøsk historie, tradition og ritualer. Hun har fokuseret på personlig erindring og kulturudveksling og udforsket, udviklet og udfordret en gammel færøsk knytteteknik. Resultatet er blevet en serie tekstilinstallationer i ny fortolkning til udstilling i… Læs mere