Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1957

Uddannet tekstilformgiver ved Danmarks Designskole (KADK), 1986. Har arbejdet i Paris for ELIAKIM, Creation des Tissus. Har desuden studeret Kunsthistorie på Københavns Universitet.

Diverse inden- og udenlandske solo og gruppeudstillinger siden 1984. bl.a. solo: ”StandStills” Kunstforeningen Gl. Strand, 1994, ”SignLingo” Dansk Designcenter 2003, ”CrossRoads” Contemporary Arts Gallery, University of Connecticut USA 2012, “CrossRoads” Superobjekt Galleri 2015. Design for bl.a.  KVADRAT, FDB MØBLER, B&O, IKEA  m.fl.

Statens Kunstfonds 3 årige arbejdslegat 2016. Nationalbankens Påskønnelses Legat 2015. KRAKS BLÅ Bog fra 2005 – . Optaget i Kunstnersamfundet 2019.

Seneste bog 2017 : ”BlackStar 1-180” / Vibeke Rohland

“Vibeke Rohland har igennem sin praksis fordybet sig og forenklet sit udtryk, hvad der ikke kommer simple billeder ud af, men stadig mere forskellige og nuancerede i deres udtryk. Hendes metode har to dybe rødder: dels i kunsthåndværkets tradition og dels i billedkunsten. Hun har udviklet sin egen metode, men den bygger på to dele dels teknisk indsigt og dels kunstnerisk intuition.” Citat: Peters S. Meyer, mag. art i Kunsthistorie.

Projekter af

Erasure er Vibeke Rohlands selvrefererende titel på en serie tekstile objekter, skabt af producerede tekstiler. Serien frembærer processen som en modifikation af disse, gennem hvilken en ny identitet har manifesteret sig og gør dem til separate og unikke værker.

Mit arbejdsophold forår 2020 på SVFKs Tekstilværksted er en naturlig udvikling og konsekvens af mine tidligere projekter i form af koncept og proces (1994 StandStills, 1998 The HoleStory, 2015 CrossRoads) og en videreudvikling af mit arbejdsophold på SVFK i 2019. At skabe unika værker af… Læs mere

Vibeke Rohlands arbejdsophold på SVK er en foreløbig kulmination på tre års intensivt arbejde med tekstilkunst, kunsthåndværk og design. De udførte arbejder og skitser til opfølgning er med henblik på udenlandske udstillinger med afslutning i København. Der er arbejdet med tre projekter, som hver især… Læs mere