Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1980

Sofie Pihl er dansk-italiensk og uddannet klassisk musiker på Conservatorio di Musica G. B. Martini i Bologna, Italien, i 2001. Sidenhen har Sofie læst på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har derudover deltaget i workshops og kurser i fotografi og billedkunst, og har herefter fokuseret på sin kunstpraksis.

Sofie Pihl arbejder med fotografi, grafik, tegning, broderi og collage. I sine værker er hun optaget af konceptet om virkelighed, hvordan den bliver oplevet og ubevidst filtreret gennem tidligere erfaringer og ubevidste associationer.

I sit arbejde med fotografiet udforsker Sofie både tekniske og udtryksmæssige aspekter. Hun bevæger sig ofte uden for mediets traditionelle rammer.

Sofies værker har bl.a. været præsenteret på talrige censurerede udstillinger både i Danmark og internationalt. Hun har ligeledes haft flere soloudstillinger bl.a. på Galleri Grundstof, Aarhus.

Projekter af

Sofie Pihl har i Grafikværkstedet på SVFK arbejdet med flerfarvede fotogravurer. Her har hun blandt andet eksperimenteret med den såkaldte chine-collé teknik, hvor farvet silkepapir inddrages i farveprocessen.