Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1974

Billedkunstner Pia Rönicke bor og arbejder i København, er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1995-2001) og Calarts (1999-2001). Hun har desuden undervist som lektor på Grunduddannelsen på det Kgl. Danske Kunstakademi, ml. 2007-2016.

Rönicke arbejder ofte med samlinger af forskellig art, arkiver af breve, notater og online databaser for at nævne nogle få. Hun undersøger de personlige, etiske og politiske dimensioner af indsamlingspraksis. -Indsamling som hverdagshandling, at plukke og presse planter. -Indsamlingen af de fortællinger, der kommer til os hver morgen, når vi læser avisen. Hun arbejder med det blinde punkt, -det som altid indeholder et rummeligt perspektiv, og en række af koordinater, -med uopdaget og fortroligt materiale. Hun arbejder med fragmenter; film, tryk, objekter og skulpturer, der til sammen fortæller en historie.

Projekter af

Pia Rönicke er optaget af de spor, planter og træer sætter, og det sprog, vi har for det. I projektet, Future Horizons, tager hun udgangspunkt i planten, Polygonum tinctorium, som også går under navnet Japansk Indigo – på koreansk 쪽.

I forlængelse af udstillingen ”Human Space Machine” på Henie Onstad Kunstsenter i Oslo, der viser værker af centrale Bauhaus-profiler, skal Pia Rönicke lave et værk, der tager udgangspunkt i forskellige historier og elementer fra Bauhaus. Pias værk er en ruminstallation bestående af en serie fotografier… Læs mere

”Invitation au voyage“ er en installation, som tager udgangspunkt i designeren og arkitekten Eileen Grays arbejde. Pia Rönicke vil arbejde med nogle af de grundprincipper, hun læser i Grays værk med udgangspunkt i blandt andet hendes mobile strukturer, skærme og rumfordelere. På SVK vil Pia… Læs mere