Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1941

Autodidakt, modernistisk kunstner.

Især kendt for sine plakater og regnes for en af Danmarks vigtigste plakatkunstnere. Hans kunstpraksis strækker sig over mange medier fra maleri til skulptur. Hans kunst har været udstillet i hele verden, og han er bl.a. repræsenteret på MoMa, New York.

Kendt for et stramt og let genkendeligt form- og farvesprog. Som maler bruger han altid grundfarverne (rød/gul/blå) på en bund af sort.

Han arbejder derudover som kunstnerisk rådgiver, bl.a. i forbindelse med opførelsen af Operaen på Holmen i København, hvortil Arnoldi har designet logo og scenetæppe. Er desuden kunstformidler i TV og radio, afholder foredrag, og blev i 1980’erne landskendt som vært og producer for DRs Kunstquiz. De senere år har han været beskæftiget med et samarbejde med den engelske arkitekt Norman Foster.

Han har bl.a. modtaget IG-prisen 1982, Toulouse Lautrec-prisen 1985, N. L. Høyen medaljen 1991 og Eckersberg-medaillen 2000. Han modtog i 2011 Modersmål-prisen.

Projekter af

I Statens Værksteders nyligt tilkomne atelier i Frederiksholms Kanal har Per Arnoldi opholdt sig i de kolde vintermåneder for at udforme en serie polykrome skulpturer til udstilling på Børglum Kloster til sommer ’21.

Der er fuld knald på farverne, når Per Arnoldi, berømt for et stramt og letgenkendeligt formsprog, arbejder i store formater på en ny serie malerier til Viborg Kunsthal. Feb. 2015 Per Arnoldis kunst består hovedsageligt af geometriske former, skarpe kanter og store farveflader, der er… Læs mere