Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1934

Mogens Møller er født i 1934 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1962-66 ved professorerne G. Eickhoff og Robert Mortensen. Fra 1989-98 var han selv professor ved akademiet.

Han blev tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1994 og har bl.a. modtaget Thorvaldsen Medaljen i 1994 og Eckersberg Medaljen i 1988. Udstillinger tæller bl.a. Galleri Tom Christoffersen, Galleri Asbæk, Nordjyllands Kunstmuseum, Glyptoteket og gruppeudstillinger i Holland, Rusland, Frankrig, Sverige, Italien m.fl.

Mogens Møller er ophavsmanden til offentlige udsmykninger som Fredens Port (sammen med Stig Brøgger og Hein Heinsen), Zodiac, ni vaser på Axeltorv i Kbh og fontæneskulpturen Wiedevelt/Bogens Monument i Det Kgl. Biblioteks have. Mogens Møller har desuden udført portrættet af Dronning Margrethe, som siden 2001 er anvendt på 10- og 20-kronemønter. Herudover kan nævnes, at han er en del af Nomad Academy, et tværkulturelt kunstprojekt med deltagere fra Danmark, de Forenede Arabiske Emirater, Spanien, USA og Kina.

Projekter af

Tidl. professor ved Kunstakademiet, billedhugger Mogens Møller, har fået til opgave at skabe en totaludsmykning af Klosterkirken, Budolfi Sogn, i Aalborg. Til denne opgave har han på SVK hen over sommeren 2014 arbejdet på de to skulpturer, Ærkeenglen Gabriel og Helligånden. Nov. 2014 Aalborg klosterkirke har… Læs mere

Billedhugger Mogens Riisberg Møller skal på Statens Værksteder udarbejde en skulptur med henblik på retrospektiv udstilling på KUNSTEN/Nordjyllands Kunstmuseum i 2010.