Skip to content Skip to footer

Under fælles navn MBADV skaber møbeldesigner Maria Bruun og arkitekt Anne Dorthe Vester stedsspecifikke, scenografiske serier af objekter, der lægger op til et særligt møde mellem form, materiale, sted og krop.

Vores fælles arbejde resulterer ofte i projekter, hvor funktionaliteten er trådt i baggrunden til fordel for formen, som derved uafhængigt kan udfolde sig. Projekterne er ikke entydige, men bevæger sig på grænserne mellem arkitektur, kunst og design, og undersøger sideløbende forholdet mellem industriel produktion og håndværk. Graden af funktion varierer fra projekt til projekt: I kølvandet på eksperimenterende projekter, som næsten er ren form, genereres nye projekter, hvor formen udvikles til mere funktionelle objekter. Herved opstår objekter, der ikke nødvendigvis ved første øjekast afslører funktionen, men som udfordrer vores rationalitet.

Vi søger at skabe projekter, der iscenesætter vores forskellige fagligheder og rummer en kompleksitet, konceptualitet og materialitet, der kan danne grobund for at diskutere design, kunsthåndværk og arkitektur i nye sammenhænge. Håndværket er essentielt for vores værker og derfor skal forarbejdningen af materialerne kunne fornemmes.

I tidligere projekter har vi primært arbejdet med stentøj, træ og messing, som alle er materialer, der refererer til kroppen, arkitekturen og den klassiske danske møbeltradition.

Projekter af

MBADV

Kunstnergruppen MBADV – bestående af designer Maria Bruun og arkitekt Anne Dorthe Vester – har i Træværkstedet lavet træversionen af deres buer med CNC-fræseren. Buerne skal samles til tre skulpturelle værker med buer af forskellige materialer.