Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1980

Uddannet fra Iceland University of the Arts i Reykjavík og fra Konstfack i Stockholm (2009). Har en BA i tekstil fra Kolding Designskole (2006). Deltog desuden i postgraduate programmet Goldrausch Künstlerinnenprojekt, Berlin (2019).

Andersson har udstillet på Statens Museum for Kunst, hvor hun fra 2021 indgår i deres permanente samling. Hun har optrådt på Transmediale i Haus der Kulturen der Welt i Berlin og på Tectonics Music Festival i BBC City Halls i Glasgow. Senest uropførte hun en lydinstallation med Bananskolen på Den Frie Udstillingsbygning i København.

Marie-Louise Andersson´s kunstneriske praksis bevæger sig i et krydsfelt mellem lyd, skulptur, performance og installation. Hun undersøger i sine værker materialers potentiale for lyd, med særligt fokus på lydens taktilitet i en vid udstrækning af materialer. I sit arbejde søger hun at skabe lyd, der føles som berøring, og samtidig lyd der opstår ved berøring.

Både metodisk og konceptuelt tager hun udgangspunkt i naturlige systemer, så som andre arters adfærd, der resonerer alternativer til eksisterende sociale strukturer i forhold til det poetiske sprog. Med skulpturelle lydværker undersøger hun en mulig sameksistens på tværs af arter, hvor vores kroppe forbinder os via skrøbelige og komplekse netværk mellem andre livsformer, dyr, planter og mikroorganismer, handler om at fjerne mennesket som centrum for verden.

foto: Johanna Naukkarinen

Projekter af

På Statens værksteder for Kunst har lydkunstner og musiker Laure Boer (FR) og billedkunstner Marie-Louise Andersson arbejdet på udvikling og produktion af elektro-akustiske lydskulpturer. Opholdet fortsættes på Sound Art Lab i Struer i foråret 2024. Lydskulpturerne er produceret til en performance i Brønshøj vandtårn og… Læs mere

Marie-Louise Andersson har under sit ophold på Statens Værksteder haft adgang til atelier samt træ- og metalværksted, hvor hun i samarbejde med bådebygger, Jason Daucke von Barner, har bygget en klangkrop til en æolsharpe.