Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1966

Er uddannet billedkunstner fra Det Fynske Kunstakademi, har en bachelor i Nordisk Litteratur og har studeret ved the Whitney Museum of American Art Independent Study Program. Bor og arbejder i landsbyen Skjød i Østjylland.

Lise Tovesdatter Skous kunstneriske praksis er eksperimentel og omfatter video, installation, skulptur, performance og tekst. Igennem årene har hun etableret flere politisk og æstetisk diskursive samarbejdsprojekter.

Kendetegnende for hendes praksis er en optagethed af kapitalismekritik, feministisk økonomi og i de seneste år et særligt fokus på radikal omsorg og værdien af arbejde. I efteråret 2022 udgiver hun bogen “De Udmattede” ved forlaget Antipyrine. En bog baseret på en personlig fortælling om sorg, kognitivt handicap og marginalisering. I september 2022 udstiller hun på 68 Art Institute. Udstillingen, der har titlen “The Late Shop” er skabt i samarbejde med Hannah Totciki Anbert og Line Sandvad Mengers. Ligeledes i september deltager hun på “Communities in Movement” i Bucharest kurateret af Brandon LaBelle (US). Fra 2023 er hun del af et forskningsprojekt om kunst og mental sundhed under ledelse af Birgit Bundesen.

Projekter af

I ét af Statens Værksteders største atelierer har Lise Tovesdatter Skou arbejdet med produktionen af et 5,5 meter højt mindesmærke, der støbes i sæbe. Værket er bygget op med forlæg i “Monument to the Vanquished Peasant” fra 1525 af Albrecht Dürer og rummer referencer til… Læs mere