Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1977

Jakob Jørgensen tog afgang fra Danmarks Designskole i 2008. Han arbejder med skulptur og møbel i flere forskellige materialer, primært i træ og metal. Siden 2010 har han haft et samarbejde med Line Depping omkring udviklig af møbler.

Har udstillet flere steder i ind- og udland, heriblandt Dwell On Design, New York (2014), Mindcraft, Milano (2014; 2015), Snedkernes Efterårsudstilling (2014; 2016; 2017), 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa (2017), A. Petersen (2019) og Galerie Maria Wettergren (2019).

Projekter af

Hostler Burrows i NY har udvalgt 10 danske formgivere til en gruppeudstilling fra okt. – dec. 2021. Jakob Jørgensen er én af dem, og for at realisere sit bidrag til udstillingen har han søgt ophold i Statens Værksteders metalværksted.

Enkelte bærer på en reel funktionalitet, andre er abstrakte. Spørger man personen bag, er de gigantiske, deformerede stålrør dog først og fremmest skulpturer og formeksperimenter. Jakob Jørgensen, som er uddannet møbeldesigner, men ynder at kalde sig formgiver, har haft ophold på Statens Værksteder for at… Læs mere

”Det her møbel er ikke særlig produktionsegnet, som det er nu. Og det er netop det, SE er en god mulighed for: At arbejde på nye prototyper med fokus på håndværk og formsprog, fremfor på at udtænke noget der, skal kunne produceres. Så kan det… Læs mere

Udvikling af prototype med henblik på udstilling, konkurrence mv.

Designer Jakob Jørgensen er blevet inviteret til at deltage i projektet “Skud på stammen”. Det er et projekt, hvor 15 designere skal skabe et designforslag ud fra temaet “nye materialer inden for snedkerfaget”. På Statens Værksteder skal han udarbejde sin prototype til projektet.