Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1958

Uddannet på tekstillinjen ved Kolding Designskole, hvor hun også er ansat som værkstedsleder inden for sit fag.

Helle Trolle har arbejdet med tekstiler siden 1995, primært til udsmykningsformål. Hun har samarbejdet med Tekstile Illusioner siden 2003.

Projekter af

I 2020 indgik tekstildesigner Rikke Salto og væver Helle Rude Trolle et samarbejde omkring udførelsen af et vævet antependie til Væggerløse kirke på Falster.

I væveværkstedet har tekstildesigner og væver, Helle Trolle, udført et nyt antependie til Gørslev Kirke. Antependiet monteres af Selskabet for Kirkelig Kunst og sættes på plads i kirken i løbet af efteråret 2022.

”Jeg kan ikke sige, at én farve er himlens farve” – designer Helle Rude Trolle afprøver forskellige farvestoffer og indfarvninger til et kartotek over himlens blå, som kan bruges til tekstiler.

Tekstildesigner Helle Trolle er vendt tilbage til væveværkstedet på SVK for at lave sidste del af sin kommende udstilling på Officinet; en 3 meter høj, tredimensionel installation i fisketråd, inspireret af hendes rejse til Japan.

Tekstildesigner, Helle Rude Trolle, arbejder på to vævede tekstiler og skaber med dem en visuel fortælling om regn. Hun ønsker at undersøge, om regnen har sin egen særlige logik, der kan omsættes visuelt gennem vævede strukturer og mønstre.

Hvordan ser det ud, når data antager fysisk form? Helle Trolle arbejder med at skabe en visuel fortælling med udgangspunkt i nogle af de informationer, der kan hentes gennem vejret. Ved at lade konkrete data – i dette tilfælde forskellige målinger fra DMI – være… Læs mere