Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1951

Uddannet fra Århus Kunstakademi, 1981.

Hardy har siden 1998 koncentreret sit maleriske arbejde om en arktisk motivverden, som han har opsøgt på rejser til øgruppen Svalbard i Ishavet, Grønland og Antarktis. Han har senest deltaget i ekspeditionen Art & Science Expedition to the High Arctic, Svalbard, med The Arctic Circle.

Han arbejder med oliemaleri, akvarel, iceprints og naturprint.

Hardy er repræsenteret ved Randers Kunstmuseum, Skive Kunstmuseum og Illulissat Kunstmuseum, Grønland.

Han bor og arbejder i Århus.

Projekter af

Under et tidligere ophold på Statens Værksteders grafiske værksted, blev Hardy Brix opfordret til at tage det overskydende karduspapir med tilbage til sit værksted. Det har haft en afgørende betydning for hans kunstneriske udtryk, som har sat helt andre processer i gang.

Hardy Brix arbejder med oliemaleri, akvarel, iceprints og naturprint. Han inkluderer ofte tilfældighedens princip, hvor eksperimenter med medier, teknikker og materialer spiller ind på det kunstneriske output. Tilfældigheden fik lov at råde, da han på grafisk værksted kunne benytte noget efterladt karduspapir.

Billedkunstner, Hardy Brix, udfører aftryk af forskellige plantematerialer med akvarelfarve. Hans naturprint er en videreudvikling af det arbejde, han påbegyndte under en rejse til Svalbard, hvor han eksperimenterede med iceprints.