Skip to content Skip to footer
Næste ansøgningsfrist: 5. august 2024 kl. 24:00
Brief info

Danmark, 1965

Hans Christian Asmussen er født, opvokset og bosat i København. Han arbejder som produktdesigner og har en MA i design fra Det Kgl. Danske Kunstakademi samt en BA i visuel kommunikation fra Mediehøjskolen. Han har tidligere arbejdet som art director inden for international reklame.

Hans Christian Asmussen har siden 2010 fokuseret på design til byrum, og siden 2015 har hans kunstneriske arbejde taget udgangspunkt i brugen af design som et aktivistisk værktøj. Dette arbejde tager sit ideologiske afsæt i Enzo Maris “autoprogettazione?” fra 1974. Løbende publikationer af åbne designprodukter kan findes på nation.dk.

Hans Christian Asmussen har bl.a. udstillet bænken ‘Social kapital’ på Nikolaj Kunsthal (2015), byrumselementet ‘Jello’ på Designmuseum Danmark (2016), ’50 Lamps to Take Away’ i Officinet (2017) og udstiller open source-lamper på Distributed Design Expo – Respond Festival i 2019.

Projekter af

Fredsvagten har troligt stået på Christiansborg Slotsplads hver dag siden 19. oktober 2001 for at protestere mod Danmarks krigsdeltagelse. Som en anerkendelse af gruppen og deres vedholdenhed, tilbød industrieldesigner Hans Christian Asmussen at lave en (mobil) bænk til gruppen, som kan støtte deres aktivisme. Bænkens… Læs mere