Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1986

Har en BFA fra Valand Academy (SE) med speciale i fotografi og er desuden uddannet scenograf fra Akademi for Scenekunst (NO). 

Havde i 2020 sin første soloudstilling Spare Parts på Galleri Image i Aarhus og har desuden udstillet på bl.a Nikolaj Kunsthal, Röda Sten Konsthall (SE), Kristiansand Kunsthall (NO), samt været vist på Kunstnernes Efterårsudstilling og Ung Dansk Samtidskunst. 

I 2020 modtog hun en Reumert for musikforestillingen Brøgger og blev i 2021 tildelt et etårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. I 2023-24 er Hestnes udtaget af Bikubenfondens Artistic Practice forløb med fokus på hendes tværkunstneriske arbejde.

Gennem udtryksformer som video, installation og performance undersøger hun, hvordan den personlige historie kan finde plads i det kollektive. Hestnes betragter virkeligheden gennem små iscenesættelser, hvor humor, absurditet og sanselighed smelter sammen i et biografisk og virkelighedsnært udtryk. Her optræder hverdagsobjekter ofte som markører for den komplekse relation mellem mennesket og dets materielle omgivelser.

Foto: Asmund-Sollighøgda

Projekter af

Fysiske tilstande og mentale rum smelter sammen i Johanne Rude Lindegaard og Freya Sif Hestnes’ første fælles udstilling på Gammelgaard. Gennem videoinstallation og maleri i stor skala skaber de to kunstnere et fælles sansende erkendelsesrum med fokus på perception og de “fantomer”, vi omgiver os… Læs mere