Skip to content Skip to footer
Brief info

f. 1986

Emilia Bergmark er en svensk multimediekunstner, der bor og arbejder i København og Malmø. Bergmarks praksis er drevet af en interesse for den menneskelige psykologi, og hvordan mennesket som et socialt, politisk og følende væsen former og betinges af verden omkring os; design, arkitektur og – ikke mindst – naturen.

Med afsæt i dagligdagens historier og observationer udvikler hun poetiske og humoristiske installationer, der kombinerer forskellige medier såsom lyd, readymades, skulptur, tekst og film, og som analyserer og kritiserer de systemer, hvormed menneskeheden pålægger verden orden og mening. En gennemgående del af hendes research er således en udforskning af det ikke-menneskelige ud fra et antropocentrisk synspunkt. Ved at give stemme til det ikke-menneskelige, såsom objekter, dyr og planter iscenesætter Bergmark tragikomiske situationer, der peger på det moderne menneskes idiosynkrasier, og derved skaber en form for mytologi over samtiden og dens billedsprog.

Bergmark er uddannet fra Kongelige Danske Kunstakademi i 2018, Gerrit Rietveld Academy i Holland og det eksperimentelle uddannelsesinitiativ i London, School of the Damned.

Nylige udstillinger inkluderer blandt andet ’Hem’, Malmö Konstmuseum, SE (2022) ‘Flowers in Art’, Arken, DK (2021); ‘Naturen Taler’, Sorø Art Museum, (2021) ‘ Soap’, Sirin Gallery x Nicolaj Bo (2021), ‘Burnout’, Kunsthal 44 Møen, DK (2019); ‘Heaven and Earth’, Marwan, NL (2018

Projekter af

Emilia Bergmark har i foråret 2025 arbejdet i keramikværkstedet på Statens Værksteder for at skabe ’Det vokser vildt’ – et offentligt kunstværk til Kulturhuset Mørkhøj Park. En 22 meter lang vægfrise i træ og keramik.

Emilia Bergmark har arbejdet på væveværkstedets TC2 væv for at skabe ’Verdens Ende’ – et narrativt billedtæppe til soloudstilling på Skal Contemporary.

In the research project ’Human Nature’, Emilia Bergmark creates a series of large narrative tapestries, portraying the postindustrial nature of Scandinavia.