Skip to content Skip to footer
Brief info

Danmark, 1959

Uddannet fra Skolen for Brugskunst, tekstillinjen, i 1986. Anne arbejder som stoftrykker og tekstildesigner i København. Hun arbejder bl.a. med at designe for Kvadrat, udføre udsmykninger, trykke brugstekstiler til Butik for Borddækning og udstille unika-eksperimenter. De seneste år har hun desuden udformet de såkaldte ‘Kjolestole’.

Anne har ved flere lejligheder udstillet ved Mindcraft i Milano under den årlige møbelmesse og har også udstillet i Danmark, Norge og Spanien ad flere omgange.

Anne har modtaget et væld af priser og udmærkelser, senest Statens Kunstfonds hædersydelse i 2014 med følgende begrundelse:

“Hendes arbejde er en slags grundforskning, hvor hun eksperimenterer med materialernes egenskaber. Hun udfordrer de iboende egenskaber; løfter en flig, afsøger mulighederne, skubber grænserne og skaber derved en poetisk fortælling – et eventyr.”

Projekter af

Tekstildesigner, Anne Fabricius Møller, arbejder på en stol til Snedkernes Efterårsudstilling 2016, hvor dette års tema er ’Pitch Black – Skygger og Transparens’. Den Lille Sorte er titlen på Annes tredje polsterstol i rækken af såkaldte ’kjolestole’.

  Video af Ann og Anne, der foretager en udboring i en af de færdigstøbte ophobninger.

Tekstildesigner Anne Fabricius Møller har fyldt Tekstilværkstedet med bunker af gamle vanter, fladtrykte cykelkurve, saddelbetræk, spændringe fra biler, hårelastikker og mange andre ting, som hun har samlet i Københavns gader gennem de sidste 13 år. Udover at være prototyper for tekstildesign skal Annes aftryk blandt… Læs mere

Anne Fabricius Møller skal trykke store mønstre med en bredde på op til 1 m. til en selvvalgt produktion af tekstiler. Hun modtog i 2008 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.

På SVK arbejder Anne Fabricius Møller på en bestilling fra Frilandsmuseet på papirtapet med mønster fra 20’erne. Anne trykker mønsteret på baggrund af forlæg fra museets etnograf og fundne rester at tapeter fra Borre Snedkeri, som oprindeligt lå i Borre på Møn. Tapetet skal anvendes… Læs mere

På SVK arbejder Anne Fabricius Møller på et udstillingskoncept til Kunstindustrimuseets udstilling, ”Et Silkevæveri i Firenze”. Udstillingen viser jacquard-prøver lavet af 6 vævere, som Annes koncept indrammer med en serigrafi-inspireret rammekonstruktion med huller i størrelser svarerende til de enkelte jacquard-prøver. På Træværkstedet skærer Anne rammerne… Læs mere

På SVK arbejder Anne Fabricius Møller på en bestilling fra Frilandsmuseet på papirtapet med mønster fra 30’erne. Anne trykker mønsteret på baggrund af forlæg fra museets etnograf. Tapetet skal anvendes til Stadager Brugsforening i Andelsbyen på Frilandsmuseet. Anne benytter tapetpapir fra Fiona.